Διεθνή

Τις χώρες της BRICS καλεί η Ρωσία για επέκταση χρήσης των εθνικών νομισμάτων

Τις χώρες της BRICS καλεί η Ρωσία για επέκταση χρήσης των εθνικών νομισμάτων
Η Ρωσίας, σε μια προσπάθεια για τη διατήρηση της οικονομίας σε ικανοποιητικά επίπεδα, κάλεσε τις χώρες της ομάδας BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική), προκειμένου να επεκτείνουν τη χρήση των εθνικών νομισμάτων

Η Ρωσίας, σε μια προσπάθεια για τη διατήρηση της οικονομίας σε ικανοποιητικά επίπεδα, κάλεσε τις χώρες της ομάδας BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική), προκειμένου να επεκτείνουν τη χρήση των εθνικών νομισμάτων και την ενοποίηση των συστημάτων πληρωμών, δήλωσε το υπουργείο Οικονομικών της χώρας, Αντόν Σιλουάνοφ.

Σύμφωνα με το Reuters, οι κυρώσεις από την Ευρώπη έχουν αποκόψει τη Ρωσία από το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και έχει φτάσει σχεδόν το μισό των αποθεμάτων της σε χρυσό και συνάλλαγμα, που ανέρχονταν σε 606,5 δισ. δολάρια στις αρχές Απριλίου.

Ο κ. Σιλουάνοφ δήλωσε, σε υπουργική συνάντηση με τις χώρες της BRICS, πως έχει επιδεινωθεί σημαντικά η οικονομική κατάσταση, λόγω των κυρώσεων που έχει τις ευρωπαϊκές χώρες.

BRICS - Wikipedia

“Οι νέες κυρώσεις καταστρέφουν επίσης τα θεμέλια του υφιστάμενου διεθνούς νομισματικού και χρηματοπιστωτικού συστήματος που βασίζεται στο δολάριο ΗΠΑ” δήλωσε ο “τσάρος” των οικονομικών της Ρωσίας και συνέχισε:

“Αυτό μας ωθεί στην ανάγκη να επιταχύνουμε τις εργασίες στους ακόλουθους τομείς: τη χρήση εθνικών νομισμάτων για εξαγωγές-εισαγωγές, την ενοποίηση των συστημάτων πληρωμών και καρτών, το δικό μας σύστημα χρηματοοικονομικών μηνυμάτων και τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου οργανισμού αξιολόγησης των χωρών της BRICS”.

Το υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι οι υπουργοί των BRICS επιβεβαίωσαν τη σημασία της συνεργασίας στις προσπάθειες σταθεροποίησης της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης.

“Η τρέχουσα κρίση είναι ανθρωπογενής και οι χώρες της ομάδας BRICS διαθέτουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να μετριάσουν τις συνέπειές της για τις οικονομίες τους και την παγκόσμια οικονομία στο σύνολό της”, δήλωσε ο Σιλουάνοφ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments