Διεθνή

Γερμανία – Άννε Σπίγκελ: Παραιτήθηκε μετά τον σάλο η υπουργός Οικογένειας

Γερμανία – Άννε Σπίγκελ: Παραιτήθηκε μετά τον σάλο η υπουργός Οικογένειας

Πηγή Φωτογραφίας: newsrnd

Μετά τη συγνώμη υπέβαλε την παραίτησή της η υπουργός Οικογένειας, η οποία αποκαλύφθηκε ότι ήταν διακοπές ενώ υποστήριζε ότι βρισκόταν σε καθεστώς τηλεργασίας, την ώρα που φονικές πλημμύρες χτυπούσαν της περιοχή ευθύνης της

Παραιτήθηκε τελικά η υπουργός Οικογένειας  Άννε Σπίγκελ μετά τον σάλο που ξέσπασε, όταν αποκαλύφθηκε ότι το περασμένο καλοκαίρι, ενώ ήταν υπουργός Περιβάλλοντος της Ρηνανίας – Παλατινάτου, είχε φύγει για διακοπές, ενώ η περιοχή αντιμετώπιζε  φονικές πλημμύρες.

Μάλιστα σε ανακοίνωσή της σημείωσε πως παραιτήθηκε επικαλούμενη «πολιτικές πιέσεις», ενώ έγινε η πρώτη υπουργός που αποχωρεί από την κυβέρνηση συνασπισμού.

Από την πλευρά της η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Καγκελαρίας Κριστιάνε Χόφμαν επεσήμανε πως ο Καγκελάριος Σολτς συγκινήθηκε και επηρεάστηκε προσωπικά, καθώς για εκείνον επρόκειτο, σε ανθρώπινο επίπεδο, για μια πολύ «συγκινητική εμφάνιση» και τόνισε ότι σε ό,τι αφορά τη συνεργασία με την υπουργό πως «ο Καγκελάριος εκτιμά το έργο της».

Σημειώνεται πως γερμανικά ΜΜΕ τόνιζαν από το πρωί της Δευτέρας ότι η Σπίγκελ δέχθηκε προτροπές από την Αναλένα Μπέρμποκ και τον Ρόμπερτ Χάμπεκ για να παραιτηθεί. Μάλιστα όπως μεταδίδει το Politico θεωρείται δύσκολο να αντικατασταθεί καθώς οι κανόνες των Πρασίνων ορίζουν ότι ο διάδοχός της πρέπει επίσης να είναι γυναίκα και να προέρχεται από την αριστερή πτέρυγα του κόμματος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της  Bild am Sonntag η κυρία Σπίγκελ μετέβη με την οικογένειά της στη νότια Γαλλία, όπου παρέμεινε επί τέσσερις εβδομάδες, ενώ διέκοψε τις διακοπές της μόνο για μία ημέρα, προκειμένου να βρεθεί για λίγες ώρες στο Μάιντς.

Το βράδυ της Κυριακής η Σπίγκελ, φανερά φορτισμένη, προσπάθησε να δικαιολογηθεί για την «λανθασμένη», όπως είπε, εκ των υστέρων, επιλογή της και επεσήμανε ότι και από τον τόπο των διακοπών της παρέμενε σε επικοινωνία με το υπουργείο της.

Όμως η Bild am Sonntag αποκάλυψε πως αν και η υπουργός είχε αφήσει να εννοηθεί ότι συμμετείχε στις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου, στην πραγματικότητα είχε εκπροσωπηθεί από τον υφυπουργό της.

Στο τέλος της δημόσιας απολογίας της, η υπουργός στράφηκε προς τους συνεργάτες της και ρώτησε, εμφανώς αμήχανη: «Σκέφτομαι μήπως πρέπει να προσθέσω κάτι…Τώρα πρέπει κάπως να το κλείσω… Για αυτά τα λάθη ζητώ συγγνώμη», κατέληξε και αποχώρησε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments