Τεχνολογία

Ο Mark Zuckerberg δημιούργησε ένα γραφείο εργασίας στο νέο του σπίτι στο Metaverse

Ο Mark Zuckerberg δημιούργησε ένα γραφείο εργασίας στο νέο του σπίτι στο Metaverse

Πηγή Φωτογραφίας: engadget.com

Mark Zuckerberg: Έδωσε μια ιδέα του πώς μπορεί να μοιάζει ένα γραφείο εικονικής πραγματικότητας στο metaverse

Ο Mark Zuckerberg κατανοεί τα δεινά της τηλεργασίας- ο 37χρονος CEO της Meta και ιδρυτής μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο εργάζεται όντως εξ αποστάσεως αυτή την στιγμή.

Ωστόσο, σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους, το γραφείο του βρίσκεται στο Μetaverse. Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ παρουσίασε στο Facebook μια επερχόμενη ενημέρωση λογισμικού στο Horizon Home του Quest 2, που περιλαμβάνει έναν χώρο γραφείου στο σπίτι. Σε κάποιους θύμισε οδοντιατρείο, αλλά -σε κάθε περίπτωση- είναι σε εικονική πραγματικότητα.

Πλέον είναι ολοφάνερο ότι ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ θέλει το μέλλον της εργασίας να μοιάζει με το πιο βαρετό βιντεοπαιχνίδι VR στον κόσμο. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εργαζόμενοι μπορούν να χρησιμοποιούν το γραφείο τους στο metaverse για να δέχονται «κλήσεις μέσω Messenger, να διαβάζουν email ή να δουλεύουν το επόμενο μεγάλο πρότζεκτ τους»- κάτι, βέβαια, που οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε ήδη στους υπολογιστές μας.

Ο Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε την αναβάθμιση με ένα preview 360 μοιρών για το πώς μπορεί να μοιάζει ένα γραφείο στο metaverse. Η εκδοχή του έχει μια οροφή που αφήνει να έρχεται λίγο φως του ήλιου, μεγάλα παράθυρα με εκπληκτική θέα στο (τεχνητό) πράσινο και ένα παγκάκι που οποιοσδήποτε άνθρωπος με σάρκα και οστά θα θεωρούσε απίστευτα άβολο.

Όπως εξήγησε, η εφαρμογή θα υποστηρίζει δραστηριότητες όπως απάντηση σε κλήσεις του Messenger, ανάγνωση email και η «δουλειά πάνω στο επόμενο μεγάλο πρότζεκτ σας».

Όπως είναι λογικό, η ιδέα φαντάζει αρκετά περίεργη στους χρήστες που εκτελούν ήδη τις εργασίες μια χαρά από τους υπολογιστές τους εδώ και χρόνια.

«Εννοείς ότι φτιάχνεις αυτό το γραφείο για όλους τους χρήστες του Facebook ώστε να μπορούν να πηγαίνουν εκεί για να λαμβάνουν κλήσεις μέσω Messenger, να διαβάζουν email και να συνομιλούν κρυφά αντί να χρησιμοποιούν το σπίτι τους;», αναρωτήθηκε κάποιος χρήστης. «Ας με διαφωτίσει κάποιος, παρακαλώ».

Ο CEO της Meta εξήγησε πως ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν ακουστικά εικονικής πραγματικότητας αντί για υπολογιστές, «και ενημερώσεις όπως αυτές διευκολύνουν την παραγωγικότητα ανεξάρτητα από το πού βρίσκεσαι».

Επιπλέον πρόσθεσε ότι οι εικονικοί εργασιακοί χώροι θα περιλαμβάνουν σύντομα λειτουργίες πολλαπλών εργασιών «ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε τον χώρο εργασίας σας καθώς κάνετε διάφορες δραστηριότητες».

«Η γωνιά σου στο metaverse πρέπει να αντικατοπτρίζει εσένα και την προσωπικότητά σου. Αυτή η δυνατότητα είναι μακριά, αλλά ελπίζουμε να σας δώσει μια ιδέα για το πού βλέπουμε να κατευθύνεται η εικονική πραγματικότητα», εξήγησε σε blog post, τον περασμένο Οκτώβριο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments