Διεθνή

Αμπράμοβιτς: Κατασχέθηκε και η βίλα του στη Γαλλική Ριβιέρα

Αμπράμοβιτς: Κατασχέθηκε και η βίλα του στη Γαλλική Ριβιέρα
Η βίλα Château de la Croë ανήκε στον Δούκα και στη Δούκισσα του Γουίνδσορ και κατασκευάστηκε το 1926 - Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος δαπάνησε πάνω από 35 εκαταμμύρια ευρώ για την ανακαίνισή της

Στη δέσμευση ιστορικής βίλας που ανήκει στον Ρώσο ολιγάρχη, Ρομάν Αμπράμοβιτς, προχώρησαν σήμερα οι γαλλικές αρχές, στο πλαίσιο των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί σε άτομα του περιβάλλοντος του Ρώσου προέδρο , Βλαντιμίρ Πούτιν, για την εισβολή στην Ουκρανία.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Daily Mail», η βίλα Château de la Croë βρίσκεται στη Γαλλική Ριβιέρα και κάποτε ανήκε στον Δούκα και στη Δούκισσα του Γουίνδσορ της Βρετανίας.Κατασκευάστηκε το 1926, σε μία έκταση 12 στρεμμάτων, σε ένα δάσος πολύ κοντά στις ακτές της Μεσογείου. Το κόστος της ιστορικής βίλας ανέρχεται σε 108 εκατομμύρια ευρώ, όπως γράφει το δημοσίευμα.

Ο Αμπράμοβιτς απέκτησε τους τίτλους ιδιοκτησίας το 2001 κι έβαλε γερά το χέρι στην τσέπη για την ανακαίνισή της.

Για να κάνει «λίφτινγκ» στη βίλα, δαπάνησε πάνω από 35 εκατομμύρια ευρώ φτιάχνοντας μεταξύ άλλων, πισίνα στην οροφή της 15 μέτρων, γυμναστήριο και σινεμά.

Προτού την αγοράσει ο Ρώσος μεγιστάνας, η βίλα στη Γαλλική Ριβιέρα χρησίμευε για τις διακοπές του Βασιλιά Εδουάρδου του 8ου, καθώς και του ζεύγους Γουίνδσορ από το 1938 και μετά.

Στην ίδια βίλα, το 1948, γιόρτασε και ο Βρετανός πρωθυπουργός Γουίνστον Τσώρτσιλ την 40η επέτειο του γάμου του, δύο χρόνια πριν πωληθεί σε ιδιώτη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments