Πολιτική

Μιχαηλίδου: Κλείνει οριστικά το ορφανοτροφείο που υπήρξαν καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών

Μιχαηλίδου: Κλείνει οριστικά το ορφανοτροφείο που υπήρξαν καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Μιχαηλίδου: Κλείνει την επόμενη εβδομάδα οριστικά το ορφανοτροφείο στην Αττική για το οποίο πριν τα  Χριστούγεννα υπήρξαν καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών

Κλείνει την επόμενη εβδομάδα οριστικά το ορφανοτροφείο στην Αττική για το οποίο πριν τα  Χριστούγεννα υπήρξαν καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών. Αυτό ανέφερε στο Skai radio η υφυπουργός Εργασίας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η υφυπουργός επισήμανε ότι από τα 30 παιδιά που ζούσαν στην δομή, σήμερα φιλοξενούνται μόνο δύο, τα οποία θα δοθούν σε ανάδοχη οικογένεια και την επόμενη βδομάδα δεν υπάρχει κανένα. Πρόσθεσε ότι μέσα σε μια εβδομάδα θα έρθει η υπουργική απόφαση, που θα προβλέπει το πλαίσιο αδειοδότησης και τις προδιαγραφές λειτουργίας των δομών που φιλοξενούν ανηλίκους.

Η υφυπουργός μιλώντας είχε εξηγήσει πως υπήρχαν καταγγελίες για σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ των αγοριών από την ηλικία των 7 μέχρι των 11 ετών μπροστά σε εργαζομένους. «Η καταγγελία δεν διευκρινίζει αν οι εργαζόμενοι τους έβαζαν να τα κάνουν, αναφέρει όμως συγκεκριμένες σεξουαλικές σχέσεις και πράξεις μεταξύ πολύ μικρών αγοριών και δεν υπήρχε καμία αντίδραση ή παρέμβαση από τους εργαζόμενους».

Επιπλέον, η κ. Μιχαηλίδου είχε αναφέρει ότι με βάση την καταγγελία, γυναίκες που δουλεύουν στο ορφανοτροφείο ασκούσαν σωματική βία στα παιδιά ενώ αναφέρεται ότι υπήρχε και δωμάτιο-αποθήκη που το χρησιμοποιούσαν σαν τιμωρητήριο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments