Ελλάδα

Θάνατος Τζωρτζίνας – Ωνάσειο: Η απάντηση για την κεταμίνη

Θάνατος Τζωρτζίνας – Ωνάσειο: Η απάντηση για την κεταμίνη
Η χορήγηση κεταμίνης στη Τζωρτζίνα έγινε 7 μήνες πριν τον θάνατό της, απαντά το Ωνάσειο στους ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης της 33χρονης, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι η εν λόγω ουσία δεν αναφέρεται στον ιατρικό φάκελο του παιδιού

Σε επίσημη ανακοίνωσή του το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο απαντά στους ισχυρισμούς του δικηγόρου της κατηγορούμενης μητέρας για τον θάνατο του παιδιού της, ότι κατά τη νοσηλεία της εκεί, της χορηγήθηκε κεταμίνη.

“Η χορήγηση κεταμίνης στη Τζωρτζίνα έγινε 7 μήνες πριν τον θάνατό της, ανιχνεύεται στο αίμα για λίγες ώρες” αναφέρει το Ωνάσειο.

Η ανακοίνωση του Ωνασείου αναλυτικά:

“Σε συνέχεια δηλώσεων για χορήγηση κεταμίνης στην Γεωργία Δασκαλάκη, ενημερώνουμε ότι η κεταμίνη είναι αναισθητικό φάρμακο, το οποίο χορηγείται σε παιδιατρικούς ασθενείς σε χαμηλές δόσεις. Ο χρόνος ημίσειας ζωής του φαρμάκου στα παιδιά είναι 1-2 ώρες και πρακτικά δεν ανιχνεύεται στο αίμα μετά από μερικές ώρες.

Η νοσηλεία της Γεωργίας Δασκαλάκη στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο έλαβε χώρα επτά (7) μήνες πριν η ασθενής καταλήξει. Στον ιατρικό της φάκελο, δεν αναφέρεται χορήγηση κεταμίνης.

Ενημερώνουμε ότι ο ιατρικός της φάκελος παραλήφθηκε από τις αρμόδιες Αρχές στις 2 Μαρτίου 2022.

Από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο”

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments