Ελλάδα

Σάκης Αρναούτογλου: Συστάσεις στους οδηγούς ενόψει λασποβροχών – Τι να προσέχουν

Σάκης Αρναούτογλου: Συστάσεις στους οδηγούς ενόψει λασποβροχών – Τι να προσέχουν
«Προσοχή! Ολισθηρότητα και περιορισμένη ορατότητα λόγω λασποβροχών», προειδοποιεί ο έμπειρος προγνώστης καιρού
Σε νεότερη ανάρτησή του, στο facebook, από όπου ενημερώνει το τελευταίο διάστημα, εφιστά την προσοχή των οδηγών ενόψει των νέων καιρικών φαινομένων.

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου

Λασποβροχές=Ολισθηρότητα και περιορισμένη ορατότητα. Προσοχή!
Φίλες και φίλοι:
Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης λασποβροχών (χαρακτηριστικό του καιρού το Σάββατο το βράδυ σε νότιο Ιόνιο, Πελοπόννησο και Στερεά συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής και την Κυριακή κατά τόπους στα δυτικά αλλά κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας) παρατηρείται αυξημένη ολισθηρότητα σε δρόμους αλλά και πεζοδρόμια, γεγονός που πρέπει να κάνει ιδιαίτερα προσεκτικούς τόσο τους οδηγούς όσο όμως και τους πεζούς.
Υπό αυτές τις συνθήκες η οδήγηση κυρίως τη νύχτα και όχι μόνο είναι επικίνδυνη, διότι η σκόνη που μεταφέρεται περιορίζει σημαντικά την ορατότητα σχηματίζοντας μάλιστα και πυκνές ομίχλες
Ελέγχουμε την πίεση των ελαστικών. Τα φθαρμένα ή με λάθος πιέσεις ελαστικά είναι σίγουρο ότι δεν αποδίδουν σε τέτοιες καιρικές συνθήκες.
Επιβεβαιώνουμε ότι οι υαλοκαθαριστήρες μας λειτουργούν σωστά . Αντικαθιστούμε τα φθαρμένα μάκτρα και προσθέτουμε απιονισμένο νερό ή ειδικό καθαριστικό μίγμα στο ντεπόζιτο υγρού πλύσης.
Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments