Διεθνή

Έκλεψαν κρυπτονομίσματα τεράστιας αξίας από ένα… βιντεοπαιχνίδι

Έκλεψαν κρυπτονομίσματα τεράστιας αξίας από ένα… βιντεοπαιχνίδι
Ομάδα χάκερ, συνδεόμενη με τη Βόρεια Κορέα, ευθύνεται για κλοπή κρυπτονομισμάτων αξίας 620 εκατομμυρίων δολαρίων

Ομάδα χάκερ, συνδεόμενη με τη Βόρεια Κορέα, ευθύνεται για κλοπή κρυπτονομισμάτων αξίας 620 εκατομμυρίων δολαρίων μετά από πειρατεία στην πλατφόρμα του βιντεοπαιχνιδιού Axie Infinity στα τέλη Μαρτίου, ανακοίνωσαν οι αμερικανικές αρχές.

«Χάρη στην έρευνά μας, μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε ότι η ομάδα Lazarus και η APT38, κυβερνοπειρατές συνδεόμενοι με τη Βόρεια Κορέα, βρίσκονταν πίσω από την κλοπή (κρυπτονομισμάτων της) Ethereum αξίας 620 εκατομμυρίων δολαρίων που αναφέρθηκε την 29η Μαρτίου», τόνισε το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI) στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Το δίκτυο Ronin, που χρησιμοποιείται για το online παιγνίδι Axie Infinity, υπέστη μια από τις μεγαλύτερες κυβερνοεπιθέσεις που αφορούν κρυπτονομίσματα.

Το Axie Infinity είναι παιγνίδι βασισμένο σε blockchain, κατανεμημένη αλυσίδα ομάδων συναλλαγών που δεν μπορεί να τροποποιηθεί. Επιτρέπει να κερδίζει κανείς πόρους με τη μορφή NFT (non-fungible tokens, «μη εναλλάξιμων κρυπτοπαραστατικών»).

Το παιχνίδι, που δημιούργησε το 2018 η Sky Mavis, εταιρεία με έδρα το Βιετνάμ, έχει εκρηκτική ανάπτυξη, ειδικά σε αναπτυσσόμενες χώρες. Προσελκύει το 35% της κίνησης και την πλειονότητα των 2,5 εκατομμυρίων ενεργών παικτών από τις Φιλιππίνες.

Η κυβερνοεπίθεση στο Axie Infinity έγινε με την εκμετάλλευση κενού ασφαλείας στο λογισμικό της Sky Mavis.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments