Διεθνή

Notre-Dame de Paris: Τρία χρόνια από την καταστροφική πυρκαγιά

Notre-Dame de Paris: Τρία χρόνια από την καταστροφική πυρκαγιά

Πηγή Φωτογραφίας: ARTNews/leparisien

Οι εργασίες αποκατάστασης ξεκίνησαν στα τέλη του 2021 και στόχος είναι να ολοκληρωθούν στα τέλη του 2024

Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών, από την καταστροφική πυρκαγιά της Παναγίας των Παρισίων, και πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο προαύλιο του καθεδρικού ναού για να παρακολουθήσει «μια προσευχή για ειρήνη», που διοργάνωσαν οι εκκλησιαστικές αρχές.

«Τιμούμε με έναν τόσο ιδιαίτερο τρόπο σήμερα. Νομίζοντας βέβαια ότι η 15η Απριλίου πριν από τρία χρόνια ήταν η ημέρα της τραγωδίας της πυρκαγιάς στον καθεδρικό μας ναό. Σκεφτόμαστε ιδιαίτερα εκείνους που είναι θύματα του πολέμου στην Ουκρανία  », δήλωσε ο Ζορζ Ποντιέ, αποστολικός διαχειριστής της επισκοπής του Παρισιού.

Εκατοντάδες πιστοί και τουρίστες συγκεντρώθηκαν στις 12:30 μ.μ.(τοπική ώρα) γύρω από το μεγαλοπρεπές κτίριο για να γιορτάσουν αυτή τη θρησκευτική εορτή. Για την περίσταση, ο προαύλιος χώρος, που μπορεί να φιλοξενήσει από 600 έως 1.000 άτομα, άρχισε να γεμίζει μία ώρα πριν.

Στους πρόποδες του αντιγράφου του αγάλματος της Παναγίας της Πυλώνας, η τελετή ξεκίνησε με κείμενα που συμβολίζουν την πνευματικότητα του μακαριστού Charles de Foucauld, που αγιοποιήθηκε στη Ρώμη στις 15 Μαΐου, ερμηνευμένα από τους τραγουδιστές της Παναγίας των Παρισίων Maîtrise.

Οι εργασίες συνεχίζονται

Όλοι θυμόμαστε την εφιαλτική νύχτα της 15ης Απριλίου 2019. Ενώ βρισκόταν εν μέσω εργασιών αποκατάστασης, ο καθεδρικός ναός, ηλικίας άνω των 850 ετών, είχε πιάσει φωτιά, χάνοντας το κωδωνοστάσιο του, την οροφή του, μέρος του θόλου και το ρολόι του.

Τότε, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχε υποσχεθεί την ανοικοδόμηση του κτιρίου στο Ile de la Cité σε πέντε χρόνια.

Στόχος σήμερα είναι να επιστρέψει η εκκλησία στη λατρεία στα τέλη του 2024, ενώ η φάση της αποκατάστασης ξεκίνησε στα τέλη του 2021 .

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments