Αθλητισμός

ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ 2-3: Έμεινε «ζωντανή» η Ένωση

ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ 2-3: Έμεινε «ζωντανή» η Ένωση
«Έπιασε» τον Παναθηναϊκό και βρέθηκε εκ νέου στο -2 από τον Άρη

Η ΑΕΚ με κορυφαίο τον Κριχόβιακ-  πέρασε νικηφόρα (2-3) από την έδρα του ΠΑΣ, έπιασε Παναθηναϊκό και βρέθηκε εκ νέου στο -2 από τον Άρη.

H ΑΕΚ στα Γιάννενα, εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν, ανοίγοντας το σκορ με το καλησπέρα. Στο 4ο λεπτό, ο Κριχόβιακ σημείωσε το πρώτο του γκολ με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Ωραίο γύρισμα του Τσούμπερ στο ύψος του πέναλτι, κάκιστο διώξιμο του Κάργα και εκτέλεση από τον Πολωνό χαφ για το 0-1.

Ο Στίβεν Τσούμπερ ήταν ιδιαίτερα δραστήριος στα πρώτα λεπτά του αγώνα, αναλαμβάνοντας αρκετές επιθετικές πρωτοβουλίες από την αριστερή πτέρυγα. Στο 10΄ οι γηπεδούχοι έδιωξαν το γύρισμα του Ελβετού μεσοεπιθετικού, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Αραούχο βρέθηκε σε θέση βολής, με τον Λοντίγκιν να σώζει τον ΠΑΣ.

Στο 24ο λεπτό, η ομάδα του Μεταξά έφτασε στην ισοφάριση, με το γκολ του Σάλιακα να ακυρώνεται για οφσάιντ στον Περέα στην αρχή της φάσης. Οι γηπεδούχοι πίεσαν στα επόμενα λεπτά, κερδίζοντας αρκετά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 39΄ ο Λιβάι Γκαρσία έπιασε το σουτ στην κίνηση, με την μπάλα να βρίσκει στην πλάτη του Πίρσμαν και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, η ΑΕΚ βρήκε το δεύτερο γκολ. Ο Λάζαρος Ρότα άδειασε με απίθανο τρόπο τον Πίρσμαν και εκτέλεσε από κοντά τον Λοντίγκιν για το 0-2 της Ένωσης.

Με γκολ ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να μειώνει το σκορ. Στο 52ο λεπτό και μετά από σέντρα ακριβείας του Σάλιακα, ο Περέα έπιασε στον ύπνο την κιτρινόμαυρη άμυνα και με κοντινό σουτ στην κίνηση, έγραψε το 1-2.

Το ένα σκληρό μαρκάρισμα διαδεχόταν το άλλο, με τους παίκτες των δυο ομάδων να δίνουν μάχες στον αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν στα επόμενα λεπτά, αλλά δυσκολεύονταν να φτάσουν με αξιώσεις μπροστά από την εστία της ΑΕΚ. Η επόμενη καλή ευκαιρία ήρθε στο 68΄, με το διαγώνιο σουτ του Περέα να περνάει λίγο άουτ.

Στο επόμενο λεπτό, η Ένωση βρήκε και το τρίτο γκολ. Ο Λιβάι Γκαρσία πάτησε περιοχή και έκανε το γύρισμα, με τον Αραούχο να εκτελεί από κοντά τον Λοντίγκιν για το 1-3.

Με τη συμπλήρωση των 90΄, ο Περέα έβαλε… φωτιά στην αναμέτρηση, μειώνοντας για τον ΠΑΣ. Ο Σβάρνας (που είχε περάσει στο γήπεδο λίγα λεπτά νωρίτερα) τον έχασε και ο 22χρονος με κοντινή κεφαλιά, νίκησε τον Στάνκοβιτς για το τελικό 2-3.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν – Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν – Σνάιντερ (62′ Μορέιρα), Καραχάλιος, Στάνκο, Γκαρντάβσκι (78′ Κόντε) – Ντομίνγκεθ, Περέα.

Στον πάγκο για τους γηπεδούχους έμειναν: Σούλης, Παντελάκης, Οικονομόπουλος, Σιόντης, Λιάσος, Μπρένερ, Λώλης.

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς – Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί – Σιμάνσκι (78′ Σιμόες), Κριχόβιακ (88′ Σάκχοφ), Μάνταλος – Γκαρσία (84′ Σβάρνας), Αραούχο (88′ Ανσαριφάρντ), Τσούμπερ.

Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους έμειναν: Τσιντώτας, Μοχαμάντι, Λάτσι, Φράνσον, Γέβτιτς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments