Focus

Πριγκίπισσα Mako: Παράτησε το παλάτι και δουλεύει αμισθί στη Νέα Υόρκη

Πριγκίπισσα Mako: Παράτησε το παλάτι και δουλεύει αμισθί στη Νέα Υόρκη

Πηγή Φωτογραφίας: People.com

Πριγκίπισσα Mako: Από τα ψηλά στα χαμηλά

Η πριγκίπισσα Mako της Ιαπωνίας, αποφάσισε να απαρνηθεί τον τίτλο της, να παντρευτεί έναν «κοινό θνητό» και να μετακομίσει μαζί του στη Νέα Υόρκη. Κι επειδή μπορεί να σκεφτόσουν «καλά και μετά τι έγινε;» εμείς σου βρήκαμε την απάντηση.

Ας είμαστε ειλικρινείς, την πριγκίπισσα Mako δεν την ήξερες πριν πάρει την απόφαση να αλλάξει τη ζωή της. Η πριγκίπισσα Mako της Ιαπωνίας, αποφάσισε να απαρνηθεί τον τίτλο της, να παντρευτεί έναν «κοινό θνητό» και να μετακομίσει μαζί του στη Νέα Υόρκη. Κι επειδή μπορεί να σκεφτόσουν «καλά και μετά τι έγινε;» εμείς σου βρήκαμε την απάντηση.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 小室家共同アカ (@komurokei_komuromako)

Η πρώην πριγκίπισσα Mako της Ιαπωνίας ονομάζεται πλέον Mako Komuro, έχοντας υιοθετήσει το επώνυμο του συζύγου της και ζει σε ένα διαμέρισμα στην περιοχή Hell’s Kitchen. Το τελευταίο της βήμα στον «αληθινό κόσμο» μοιάζει με ένα βήμα από το οποίο όλοι μας έχουμε περάσει τόσο στη Νέα Υόρκη όπου ζει εκείνη όσο και στην Ελλάδα.

Η πρώην πριγκίπισσα Mako κάνει πρακτική αμισθί

Η πριγκίπισσα Mako ή Mako Komuro, όπως σου έγραψα ήδη ότι λέγεται πια, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη τον Νοέμβριο του 2021, έναν μήνα αφού παντρεύτηκε τον Kei Komuro, τον σύντροφό της από τα χρόνια του κολλεγίου που δουλέυει σε δικηγορική εταιρεία στην πόλη. Από τότε κρατά χαμηλό προφίλ, έχει θεαθεί σε αγορές της για το σπίτι και γενικώς κάνει ότι κάνουμε όλοι μας μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Αν δεν το πιστεύεις αυτό καθόλου, σκέψου το και πάλι, γιατί σύμφωνα με τους ιαπωνικούς Times, η πριγκίπισσα Mako φαίνεται πως θέλει να ζήσει την ζωή των «απλών ανθρώπων» σε κάθε της διάσταση. Ακόμα και αυτή που θέλει συχνά τους νέους εργαζόμενους να βρίσκουν δουλειές για ψίχουλα ή χωρίς καθόλου μισθό.

«Μισθός είναι η προϋπηρεσία, βρε» ίσως είπε κάποιος και στην πριγκίπισσα Mako, όπως ίσως έχουν πει σε σένα, σε μένα σε όλους τους Millennials αυτής της γης. Γιατί, ως γνωστόν, οι νέοι εργαζόμενοι ψάχνουν δουλειά έτσι, για την εμπειρία σαν να είναι η εργασία ένα νέο hot reality show, για να αυτοσαρκαστούμε και λίγο ως άνθρωποι που έχουν επιβιώσει αυτής της εξωφρενικής διαδικασίας.

Σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα, η Mako Komuro βρήκε δουλειά βοηθού επιμελητή του Metropolitan Museum of Art, ενώ το People χαρακτηρίζει τη θέση ως «εθελοντή που εργάζεται αμισθί». Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η πρώην πριγκίπισσα της Ιαπωνίας βοηθά στην προετοιμασία έκθεσης έργων τέχνης με πηγή έμπενυσης έναν μοναχό του 13ου αιώνα. Όπως κι αν είναι η επίσημη περιγραφή της θέσης, σίγουρα ακούγεται σαν θέση πρακτικής.

Σε αυτό το σημείο θέλω να σου υπενθυμίσω ότι η Mako Komuro, μπορεί να ήταν πριγκίπισσα της Ιαπωνίας, αλλά αρνήθηκε να λάβει αποζημίωση 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων από την ιαπωνική κυβέρνηση όταν άφησε πίσω τους τίτλους της και τη ζωή στη βασιλική οικογένεια. Χρειάζεται επομένως να εργάζεται για να βγάζει τα προς το ζήν. Έχει πτυχίο στην Τέχνη και την Πολιτιστική Κληρονομιά από το International Christian University και master στη διαχείριση Μουσείων Τέχνης και Σπουδών Gallery από το Πανεπιστήμιο του Leicester, οπότε η θέση της πρακτικής που εξασφάλισε ίσως είναι ένα πρώτο βήμα προς το εργασιακό της μέλλον.

Παρόλο που μπορεί να φαντάζει ότι το παρελθόν της στην ιαπωνική βασιλική οικογένεια θα είναι πάντα ένα δίχτυ ασφαλείας για εκείνη, η πριγκίπισσα Mako ως Mako Komuro σίγουρα προσπαθεί να τα καταφέρει στην «αληθινή ζωή» με έναν τρόπο που φαντάζει οικείος σε όλους μας. Θα είναι μόνο ευχάριστο αν τα καταφέρει, καθώς το κίνητρό της σε όλη αυτή τη διαδρομή από τα παλάτια στην πρακτική αμισθί ήταν ένα: η αγάπη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments