Πολιτική

Χατζηδάκης για κατώτατο μισθό: Έχουμε καταλήξει για το ποσό που θα προτείνω στον πρωθυπουργό

Χατζηδάκης για κατώτατο μισθό: Έχουμε καταλήξει για το ποσό που θα προτείνω στον πρωθυπουργό
Χατζηδάκης για κατώτατο μισθό: Για τον κατώτατο μισθό, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι την Παρασκευή έλαβε τις προτάσεις των εμπειρογνωμώνων σχετικά με το ύψος της αύξησής του.

Για τις εκλογές, τις τρέχουσες εξελίξεις που συμβαίνουν πανευρωπαϊκά και φυσικά για την επικείμενη αύξηση του κατώτατου μισθού αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Για τις εκλογές

«Δε θα ήταν σοβαρό μέσα σε όλες αυτές τις συνθήκες που βιώσαμε και βιώνουμε, να πάμε να κάνουμε εκλογές και μάλιστα διπλές λόγω του νόμου που υπάρχει της απλής αναλογικής που βρήκαμε κληρονομία από τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού

Για τον κατώτατο μισθό, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι την Παρασκευή έλαβε τις προτάσεις των εμπειρογνωμώνων σχετικά με το ύψος της αύξησής του. Η εισήγηση είναι τεχνοκρατική, ωστόσο όπως είπε στο τέλος λαμβάνεται μια πολιτική απόφαση. Χωρίς να αποκαλύψει το ύψος του κατώτατου μισθού, έκανε λόγο για «σημαντική αύξηση». Όπως είπε για τον καθορισμό του ύψους της, λαμβάνεται υπόψη τόσο ο πληθωρισμός όσο και η προηγούμενη συμβολική αύξηση στον κατώτατο μισθό.

Κατώτατος μισθός: Κοντά στα 710 από 1η Μαΐου

Με ανώτατο όριο το 7% αναμένεται να “κλειδώσει” η δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού, λαμβάνοντας υπόψη τα επίπεδα του πληθωρισμού και άλλων παράπλευρων θεμάτων. Το ΚΕΠΕ έχει εισηγηθεί προς τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη μια περιοχή μεταξύ 4% και 6%, ενώ το επικρατέστερο κυβερνητικό σενάριο ήθελε τον μισθό να διαμορφώνεται σε επίπεδα μεταξύ 6% και 8%, δηλαδή από 703 έως 716 ευρώ.

Όπως έχει εξηγήσει ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης «μετά από μια χρονιά ύφεσης 9%, πέρυσι αποφασίστηκε συμβολική αύξηση 2% από 1ης Ιανουαρίου 2022, η οποία μαζί με το όφελος από την μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών φτάνει μέχρι και πάνω από 500 ευρώ ετησίως για τους χαμηλόμισθους. Τώρα έχει προηγηθεί μια χρονιά κατά την οποία υπήρξε αύξηση του ΑΕΠ κατά 8%. Θα ληφθεί υπόψη αυτό. Θα ληφθεί επίσης υπόψη η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας από τη μια πλευρά και από την άλλη η ανάγκη προστασίας των εργαζόμενων, ιδιαίτερα στις δύσκολες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί διεθνώς και θα πάρουμε μια απόφαση η οποία θα οδηγεί σε αυτό που έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός, μια σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments