Πολιτική

Γεωργαντάς: Από 16 Απριλίου μπορούμε να εισάγουμε ρωσικά τρόφιμα

Γεωργαντάς: Από 16 Απριλίου μπορούμε να εισάγουμε ρωσικά τρόφιμα
Γεωργαντάς: Αναφορικά με την απόφαση της ΕΕ, που επιτρέπει από τις 16 του μήνα στα κράτη μέλη της να κάνουν κάποιες εισαγωγές σε προϊόντα από τη Ρωσία, ο κ. Γεωργαντάς είπε, πως πράγματι, μπορούν να ελλημενίζονται πλοία με ρωσική σημαία

Για την ακρίβεια στα νοικοκυριά, το κόστος του φετινού πασχαλινού τραπεζιού και άλλα θέματα μίλησε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Γεωργαντάς. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός είπε πως «η κυβέρνηση θα τοποθετηθεί, είναι μία δυναμική διαδικασία, στηρίζουμε τους ευάλωτους πολίτες και τους παραγωγούς, όπως μπορούμε. Η περίοδος αυτή προχωράει με τα συγκεκριμένα μέτρα. Εγώ βλέπω σταθεροποίηση των τιμών αλλά οι όποιες παρεμβάσεις θα ανακοινωθούν μετά το Πάσχα».

Για τις εισαγωγές από τη Ρωσία

Αναφορικά με την απόφαση της ΕΕ, που επιτρέπει από τις 16 του μήνα στα κράτη μέλη της να κάνουν κάποιες εισαγωγές σε προϊόντα από τη Ρωσία, ο κ. Γεωργαντάς είπε, πως πράγματι, μπορούν να ελλημενίζονται πλοία με ρωσική σημαία και να παραδίδουν φορτία είτε με φάρμακα είτε με τρόφιμα, από τις 16 Απριλίου. «Οι εισαγωγείς θα αποφασίσουν αν θα φέρουν από τη συγκεκριμένη χώρα. Από τη στιγμή που δίνεται η δυνατότητα σε όλα τα κράτη της ΕΕ, θα ανταποκριθούμε στα αιτήματα. Πρέπει να το επιλέξουν πρώτα οι εισαγωγείς και να δούμε αν είναι συμφέρουσα η όποια εισαγωγή», σημείωσε.

Για το σιτάρι

Για το σιτάρι, είπε, πως δημιουργήθηκε μία ανωμαλία με τον πόλεμο. «Η Βουλγαρία είναι η μεγαλύτερη χώρα προμηθεύτρια για μας, το 43% του σιταριού και το 40% του αραβόσιτου, συνεχίζουμε να έχουμε πολύ καλές ροές από τη Βουλγαρία, αλλά και από τη Ρουμανία, την Ουγγαρία». Όπως ανέφερε στη συνέχεια, σήμερα θα δοθούν οι επιδοτήσεις για τις ζωοτροφές. Κατά τον υπουργό, ήταν η τελευταία εκκρεμότητα από σειρά μέτρων, που είχαν προβλεφθεί, ωστόσο εξήγησε, ότι έπρεπε να είναι στη διάθεση της κυβέρνησης τα στοιχεία για τον τζίρο των παραγωγών για το σύνολο του 2021, ώστε να υποβάλουν τις αιτήσεις για να λάβουν τα ποσά που δικαιούνται.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments