Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ορόσημο το συνέδριο της κυβέρνησης – Η τακτική της κυβέρνησης

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ορόσημο το συνέδριο της κυβέρνησης – Η τακτική της κυβέρνησης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ακολουθεί το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής.

Ολοκληρώθηκαν την Μεγάλη Δευτέρα μια σειρά από προσυνδριακές συναντήσεις που έλαβαν χώρα λίγο πριν το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ακολουθεί το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής.

Μητσοτάκης: Μακάρι να έκαναν Συνέδριο κάθε χρόνο για να μας θυμίζουν από τι γλυτώσαμε

Αναφερόμενος στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε χαρακτηριστικά: «Μακάρι να έκαναν Συνέδριο κάθε χρόνο για να μας θυμίζουν από τι γλυτώσαμε, ένα αφόρητο μείγμα τοξικότητας, χυδαιολογίας, λαϊκισμού και εντάσεων που δεν αρμόζει σε κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε ακόμη ένα προεκλογικό δίλημμα: «εάν επιτύχαμε τόσα πολλά εν μέσω πανδημίας, εισβολής στον Έβρο και οξείας οικονομικής κρίσης φανταστείτε τι θα πετύχουμε σε μία 8ετία».

Η τακτική της κυβέρνησης

Το συνέδριο στις 6 έως 8 Μαΐου θεωρείται ορόσημο καθώς εκεί ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει μια σειρά πολιτικών που θα απευθύνονται στους νέους. Αυτές θα αφορούν την στεγαστική πολιτική, τις κινήσεις της κυβέρνησης του για την αντιμετώπιση των υψηλών τιμών ενέργειας για επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Από 1η Μαΐου σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού

«Την 1η Μαΐου, όπως έχω δεσμευθεί, θα αυξηθεί σημαντικά ο κατώτατος μισθός, γιατί το μέρισμα ανάπτυξης θα πρέπει να διανέμεται δίκαια όχι μόνον στις επιχειρήσεις, αλλά και στους εργαζομένους» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρέμβαση του στην προσυνεδριακή συζήτηση της Νέας Δημοκρατίας στη Νίκαια με θέμα την κοινωνική πολιτική και την ισότητα.

Ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε ότι η δεύτερη εντός του τρέχοντος έτους αύξηση του κατώτατου μισθού θα συνεκτιμά αφ ενός την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, αλλά και τον πληθωρισμό, που όπως είπε ροκανίζει το διαθέσιμο εισόδημα. Ο πρωθυπουργός σημείωσε, δε, πως η πλέον αποτελεσματική κοινωνική πολιτική είναι η μείωση της ανεργίας και η δημιουργία νέων, καλών θέσεων απασχόλησης, υπενθυμίζοντας πως εν μέσω ενός πολύ δύσκολου οικονομικού και πολιτικού περιβάλλοντος η κυβέρνηση της ΝΔ κατόρθωσε να μειώσει την ανεργία στο 12,8% από το 17,2%, που την παρέλαβε τον Ιούλιο του 2019. «Δεν θα είμαι ικανοποιημένος έως ότου αυτό το ποσοστό πέσει κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments