Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: “Απορεί” το Κρεμλίνο γιατί ο Ζελένσκι δεν απαντά στην ειρηνευτική πρότασή του

Πόλεμος στην Ουκρανία: “Απορεί” το Κρεμλίνο γιατί ο Ζελένσκι δεν απαντά στην ειρηνευτική πρότασή του

Πηγή Φωτογραφίας: apa.az

Ο Ουκρανός πρόεδρος υποστηρίζει από την πλευρά του πως ούτε έχει δει, ούτε έχει ακούσει για το συγκεκριμένο ειρηνευτικό σχέδιο

Εν αναμονή της απάντησης της ουκρανικής πλευράς επί των γραπτών προτάσεών του για τις ειρηνευτικές συνομιλίες βρίσκεται, όπως ισχυρίζεται το Κρεμλίνο, εκφράζοντας την απορία γιατί ο Ουκρανός πρόεδρος αγνοεί το εν λόγω έγγραφο.

Ωστόσο, ο Ζελένσκι εξακολουθεί να δηλώνει πως δεν έχει δει ,ούτε έχει ακούσει για το έγγραφο που το Κρεμλίνο υποστηρίζει ότι έστειλε.

«Επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά, όπως είπα και χθες, οι διατυπώσεις μας, στην ουσία στην τελευταία τους εκδοχή, διαβιβάσθηκαν στους συνομιλητές μας, στην ουκρανική διαπραγματευτική αντιπροσωπεία» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι το Κρεμλίνο ενημερώθηκε για τη δήλωση του Ζελένσκι «η οποία εγείρει σοβαρά ερωτήματα σε σχέση με το γιατί κανένας δεν ενημέρωσε τον πρόεδρο Ζελένσκι για τις εκδοχές που υπάρχουν στο κείμενο».

Οι δηλώσεις των δύο πλευρών επιβεβαιώνουν το επικοινωνιακό κι όχι μόνο χάσμα μεταξύ τους, οκτώ εβδομάδες αφού η Ρωσία εισέβαλε στη γείτονά της και τρεις εβδομάδες μετά τις τελευταίες απευθείας συνομιλίες που είχαν στις 29 Μαρτίου.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δηλώσει στις 12 Απριλίου ότι οι συνομιλίες έφθασαν σε αδιέξοδο.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ουκρανίας είχε δηλώσει την Τρίτη ότι είναι δύσκολο να προβλεφθεί πότε θα επαναληφθούν λόγω της πολιορκίας της Μαριούπολης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments