Διεθνή

Ρωσία: Δοκιμή του υπέρ-πυραύλου Sarmat

Ρωσία: Δοκιμή του υπέρ-πυραύλου Sarmat

Πηγή Φωτογραφίας: Defence net/ Αρχείου

Ρωσία: Πρόκειται για ένα στρατηγικό όπλο όπως είπε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, που δεν υπάρχει πουθενά αλλού ανάλογο του

Σε ανακοινώσεις προχώρησε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και αξιωματούχοι της Ρωσίας σχετικά με τη δοκιμή του υπέρ-πυραύλου Sarmat. Πρόκειται για ένα στρατηγικό όπλο όπως είπε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, που δεν υπάρχει πουθενά αλλού ανάλογο του, το οποίο θα κάνει όσους προσπαθούν να απειλήσουν τη Ρωσία να το ξανασκεφτούν.

«Το νέο σύστημα διαθέτει τις υψηλότερες προδιαγραφές από άποψη τακτικής και τεχνολογίας και είναι σε θέση να αντιπαρέλθει όλα τα σύγχρονα μέσα αντιπυραυλικής άμυνας. Δεν έχει ανάλογο στον κόσμο και δεν θα έχει για μεγάλο χρονικό διάστημα» είπε ο Πούτιν.

«Αυτό το πραγματικά μοναδικό όπλο θα ενισχύσει τις δυνατότητες των ενόπλων μας δυνάμεων, θα εγγυηθεί αξιόπιστα την ασφάλεια της Ρωσίας από εξωτερικές απειλές και θα υποχρεώσει να το ξανασκεφθούν εκείνοι που μέσα από την απροκάλυπτη επιθετική τους ρητορική προσπαθούν να απειλήσουν την χώρα μας» είπε ο Πούτιν.

Ποια τα στοιχεία του υπέρ-πυραύλου

Ο Sarmat είναι ένας νέος- βαρέως τύπου- διηπειρωτικός πύραυλος τον οποίο η Ρωσία προτίθεται να αναπτύξει ώστε να φέρει 10 ή περισσότερες κεφαλές ο καθένας, σύμφωνα με την Υπηρεσία Έρευνας του αμερικανικού Κογκρέσου (U.S. Congressional Research Service).Έχει βάρος πάνω από 200 τόνους και θεωρείται ισχυρότερος από τον προκάτοχό του, τον Voievoda, που έχει βεληνεκές 11.000 χιλιομέτρων.

Το 2019 ο Πούτιν είχε δηλώσει ότι ο Sarmat «πρακτικά δεν έχει όρια όσον αφορά το βεληνεκές» και ότι «είναι ικανός να πλήξει στόχους διασχίζοντας τον βόρειο και τον νότιο Πόλο». Ο πύραυλος πήρε το όνομά του από έναν νομαδικό λαό, τους Σαρμάτες, που κατά την αρχαιότητα κατοικούσε στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, ανάμεσα στη σημερινή Ρωσία και την Ουκρανία. «Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος των δοκιμών, ο Sarmat θα ενταχθεί στις στρατηγικές ρωσικές δυνάμεις», πρόσθεσε ο Κονασένκοφ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments