Διεθνή

Συναγερμός: Τεράστια πυρκαγιά στο μεγαλύτερο ρωσικό εργοστάσιο χημικών

Συναγερμός: Τεράστια πυρκαγιά στο μεγαλύτερο ρωσικό εργοστάσιο χημικών

Πηγή Φωτογραφίας: Daily Mail/Tass

Η φωτιά εκδηλώνεται λίγες ώρες μετά τη φονική πυρκαγιά σε ινστιτούτο ερευνών του ρωσικού στρατού όπου έχασαν τη ζωή τους 7 άνθρωποι, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό

Πυρκαγιά ξέσπασε στο μεγαλύτερο χημικό εργοστάσιο της Ρωσίας λίγες ώρες μετά την τεράστια πυρκαγιά σε στρατιωτική εγκατάσταση στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους.

Τεράστια νέφη καπνού εθεάθησαν να τυλίγουν το Χημικό Εργοστάσιο Ντμιτριέφσκι αργά σήμερα το απόγευμα.

Η αιτία της πυρκαγιάς παραμένει άγνωστη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σχεδόν 150 εργαζόμενοι εκκένωσαν το εργοστάσιο.

Η εγκατάσταση στο Kineshma, ανατολικά της Μόσχας παράγει περισσότερους βιομηχανικούς διαλύτες από οποιαδήποτε άλλη στη Ρωσία.

Απέχει λιγότερο από 1.000 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Ο οδηγός αγωνιστικών αυτοκινήτων κατά του Πούτιν, Ιγκόρ Σούσκο, ανέβασε στο Twitter βίντεο από την τελευταία πυρκαγιά και έγραψε: «Αυτός είναι ο μεγαλύτερος Ρώσος κατασκευαστής χημικών διαλυτών. Βρίσκεται 250 μίλια Ανατολικά της Μόσχας. Αρχίζουμε να βλέπουμε ένα μοτίβο να αναπτύσσεται».

Η πυρκαγιά του Ντμιτριέφσκι ακολουθεί μια φονική πυρκαγιά γύρω από το μεσημέρι σε μια άκρως απόρρητη ερευνητική μονάδα του Υπουργείου Άμυνας στο Τβερ, δυτικά της ρωσικής πρωτεύουσας.

Επτά σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν μετά τη μυστηριώδη πυρκαγιά που προκάλεσε την πτώση της οροφής.

Τέσσερις στρατιωτικοί επιστήμονες αναγκάστηκαν να πηδήξουν από τα παράθυρα από το φλεγόμενο ινστιτούτο στο Τβερ, το οποίο αναπτύσσει νέα διαστημικά και οπλικά συστήματα.

Η αιτία δεν ήταν ξεκάθαρη, αλλά υπήρχαν αναφορές για «δηλητηριώδη μπλε-μαύρο καπνό» στο εργοστάσιο που παράγει πυραύλους Iskander.

Δεν ήταν σαφές εάν υπήρχαν χημικές εκλύσεις πριν από τη φωτιά ή ως αποτέλεσμα της.

Οι πύραυλοι Iskander έχουν βεληνεκές 300 μιλίων και έχουν σχεδιαστεί για να συγχέουν την πυραυλική άμυνα πετώντας σε χαμηλή τροχιά.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Ρωσία είπε ότι οι δυνάμεις της κατέστρεψαν τέσσερις αποθήκες όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας με τους πυραύλους σε μία επίθεση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το βίντεο δείχνει τη φωτιά στις εγκαταστάσεις του υπουργείου Άμυνας, η οποία εκδηλώνεται καθώς η Ρωσία εμπλέκεται σε μια μακρά και ανεπιτυχή εισβολή στην Ουκρανία.

Η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο Δεύτερο Κεντρικό Ινστιτούτο Ερευνών του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ξέσπασε στον δεύτερο όροφο του κτιρίου και εξαπλώθηκε γρήγορα μέσω των ξύλινων δαπέδων της εγκατάστασης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments