Διεθνή

Ουκρανία άμαχοι: Ο ΟΗΕ μιλάει για πρώτη φορά ανοιχτά για εγκλήματα πολέμου

Ουκρανία άμαχοι: Ο ΟΗΕ μιλάει για πρώτη φορά ανοιχτά για εγκλήματα πολέμου

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ουκρανία άμαχοι: Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα υπάρχουν στοιχεία που τεκμηριώνουν «περιστατικά δολοφονιών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων με συνοπτική εκτέλεση».

Για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου ο ΟΗΕ μιλά ανοιχτά για εγκλήματα πολέμου. Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα υπάρχουν στοιχεία που τεκμηριώνουν «περιστατικά δολοφονιών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων με συνοπτική εκτέλεση».

“Κατά τη διάρκεια αποστολής στην Μπούτσα στις 9 Απριλίου, οι ερευνητές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ κατέγραψαν τη δολοφονία, συμπεριλαμβανομένης της συνοπτικής εκτέλεσης, περίπου 50 αμάχων εκεί”, είπε η Ραβίνα Σαμντασάνι. εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας, κατά τη διάρκεια μιας τακτικής ενημέρωσης από τον ΟΗΕ στη Γενεύη.

Ο Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης Στέφανο Σανίνο και η Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Γουέντι Σέρμαν καταδίκασαν με τον πιο έντονο τρόπο τις θηριωδίες που φέρεται να διέπραξαν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις σε ορισμένες απελευθερωμένες πλέον ουκρανικές πόλεις κατά την περίοδο που η Ρωσία είχε τον έλεγχο των περιοχών αυτών.

Στόχος όλο και περισσότερες περιοχές από τους Ρώσους

Η Ρωσία σχεδιάζει να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του Ντονμπάς και της νότιας Ουκρανίας στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης της στρατιωτικής επιχείρησης, δήλωσε ο υποδιοικητής της κεντρικής στρατιωτικής περιφέρειας της Ρωσίας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ρωσικές μονάδες κλιμακώνουν τις συγκρούσεις κατά μήκος όλης της γραμμής του μετώπου στην περιοχή του Ντονέτσκ, ανέφερε σε σημερινή του ανακοίνωση το γενικό επιτελείο της Ουκρανίας. Η Ρωσία πραγματοποιεί επιχειρήσεις επίθεσης κοντά στην περιοχή Ζαρίσνε. Προσπαθούν να προελάσουν γύρω από την πόλη Ρουμπίζνε στην περιοχή Λουχάνσκ. Οι συγκρούσεις συνεχίζονται και γύρω από την πόλη Ποπάσνα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments