Οδηγός

Επιδότηση καυσίμων: Ανοίγει την Τρίτη η πλατφόρμα – Σε τμήματα οι αιτήσεις

Επιδότηση καυσίμων: Ανοίγει την Τρίτη η πλατφόρμα – Σε τμήματα οι αιτήσεις
Επιδότηση καυσίμων: Σε συγκεκριμένες ημερομηνίες θα μπορεί ο κάθε δικαιούχος του επιδόματος καυσίμων να υποβάλει αίτηση μέσω της πλατφόρμας gov.gr.

Την Τρίτη του Πάσχα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων που περιμένουν χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ, δικύκλων και άλλων μέσων. Σε συγκεκριμένες ημερομηνίες θα μπορεί ο κάθε δικαιούχος του επιδόματος καυσίμων να υποβάλει αίτηση μέσω της πλατφόρμας gov.gr. Χαρακτηριστικό της διαδικασίας είναι ότι εάν οι δικαιούχοι επιθυμούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία άμεσα θα πρέπει να εισέλθουν στην εφαρμογή την ημέρα που προβλέπεται ανάλογα με το λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ του ενώ αν χάσει την προθεσμία θα μπορεί να υποβάλει αίτηση από 1η Μαΐου όπου το σύστημα θα υποδέχεται αιτήσεις ανεξαρτήτως λήγοντα αριθμού ΑΦΜ.

Ομοίως, οι δικαιούχοι που δεν επιθυμούν να υποβάλλουν οι ίδιοι την αίτηση ηλεκτρονικά μπορούν να εξυπηρετηθούν και μέσω των Κ.Ε.Π., από πιστοποιημένο υπάλληλο, κατόπιν σχετικής αίτησης και χωρίς να ισχύουν οι περιορισμοί των ημερομηνιών με βάσει τον ΑΦΜ.

Δείτε τα ΑΦΜ και τις ημερομηνίες

  • 26.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 0 και 1
  • 27.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 2 και 3
  • 28.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 4 και 5,
  • 29.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 6 και 7,
  • 30.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 8 και 9

Τι πρέπει να ξέρετε για την αίτηση

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει με την είσοδό τους στην εφαρμογή να συμπληρώνουν και να επικαιροποιούν τα στοιχεία επικοινωνίας τους δηλαδή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου και τον αριθμό του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού τους.

Εφόσον επαληθευθεί ότι πληρούν τα κριτήρια λήψης του επιδόματος, η Κ.τ.Π. Μ.Α.Ε. διαβιβάζει την έγκριση καθώς και τα στοιχεία του δικαιούχου στο πιστωτικό ίδρυμα ή τον χρηματοπιστωτικό οργανισμό, και εν συνεχεία εμβάζει, στο πιστωτικό ίδρυμα ή τον χρηματοπιστωτικό οργανισμό το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στον δικαιούχο. Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και από τους πιστοποιημένους υπαλλήλους στα Κ.Ε.Π για αυτό οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν μαζί τους τα στοιχεία ενώ απαιτείται και η δήλωση του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments