Διεθνή

Οδησσός: Τουλάχιστον 8 νεκροί από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς

Οδησσός: Τουλάχιστον 8 νεκροί από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς
Τουλάχιστον 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον άλλοι 18 τραυματίστηκαν σε ρωσικούς βομβαρδισμούς στην Οδησσό, στη νότια Ουκρανί

Τουλάχιστον 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον άλλοι 18 τραυματίστηκαν σε ρωσικούς βομβαρδισμούς στην Οδησσό, στη νότια Ουκρανία, σύμφωνα με έναν νέο απολογισμό που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 18 ή 20 τραυματίστηκαν», είπε ο Ζελένσκι, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στο Κίεβο.

Ένας προηγούμενος απολογισμός, τον οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων της Ουκρανίας, έκανε λόγο για 6 νεκρούς, μεταξύ αυτών ένα βρέφος και αρκετούς τραυματίες.

Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, «επτά πύραυλοι έπληξαν την Οδησσό», εκ των οποίων ένας που «έπληξε μια πολυκατοικία» και «δύο που καταστράφηκαν» από το ουκρανικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας.

Η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας ανέφερε σε ανάρτησή της στο Facebook ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν σειρά πυραύλων με βομβαρδιστικά Tu-95 πάνω από τη θάλασσα της Κασπίας.

Δύο πύραυλοι έπληξαν μια στρατιωτική εγκατάσταση και άλλοι δύο πολυκατοικίες, σύμφωνα με την πολεμική αεροπορία. Άλλοι δύο καταστράφηκαν επίσης από το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.

Ουκρανία: Η επιχείρηση εκκένωσης αμάχων από τη Μαριούπολη “διαταράχθηκε” από τους Ρώσους

«Ο μόνος στόχος των ρωσικών πληγμάτων με πυραύλους εναντίον της Οδησσού, είναι ο τρόμος», κατήγγειλε σε μήνυμά του στο Twitter ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας Ντμίτρο Κουλέμπα, απευθύνοντας έκκληση να υψωθεί «ένα τείχος μεταξύ του πολιτισμού και των βαρβάρων που επιτίθενται σε ειρηνικές πόλεις με πυραύλους».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments