Lifestyle

Bill Gates: Βρήκε τον τρόπο να σωθεί η ανθρωπότητα από την κλιματική κρίση και τις πανδημίες

Bill Gates: Βρήκε τον τρόπο να σωθεί η ανθρωπότητα από την κλιματική κρίση και τις πανδημίες

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Bill Gates: Ο ιδρυτής και πρώην CEO της Microsoft κατέστρωσε ένα σχέδιο για το περιβάλλον και το χρηματοδοτεί με πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Ο Bill Gates βάζει τον πήχη ψηλά για να σώσει το περιβάλλον. Στο βιβλίο που εξέδωσε μέσω του ιδρύματος Bill & Melinda Gates, με τίτλο How to Avoid a Climate Disaster, ο πάλαι ποτέ πρωτοπόρος στον τομέα της τεχνολογίας εκθέτει το μέγεθος της πρόκλησης που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα ώστε να αντιμετωπιστεί η κλιματική κρίση. Μεταξύ άλλων, προτείνει ένα σχέδιο δράσης περιγράφοντας λεπτομερώς τις ήδη διαθέσιμες λύσεις και τις καινοτομίες που είναι απαραίτητες να υιοθετηθούν από όλους – κυβερνήσεις, επιχειρήσεις, άτομα– ώστε να περιοριστούν δραστικά οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, έως ότου επιτευχθεί ο σημαντικός στόχος του “μηδενικού άνθρακα”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bill Gates (@thisisbillgates)

Το σχέδιό του είναι συγκεκριμένο, ρεαλιστικό και πραγματικά εμπνευσμένο

Μιλώντας στη Madame Figaro με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του, ο Bill Gates αναφέρθηκε επίσης στην καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού, για την οποία το ίδρυμά του έχει ήδη επενδύσει σχεδόν 2 δισ. δολάρια.

“Στο βιβλίο μου μοιράζομαι ό,τι έχω μάθει εδώ και περίπου 10 χρόνια για τα αίτια και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής διαβάζοντας εκατοντάδες βιβλία, συνομιλώντας με επιστήμονες που εξειδικεύονται στο κλίμα, στους ωκεανούς, τους παγετώνες, στην ενέργεια, τη γεωργία… Ήταν συναρπαστικό και τρομακτικό να ανακαλύπτεις ότι, αν δε σταματήσει το συντομότερο δυνατόν η αύξηση του όγκου των αερίων θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα, η θερμοκρασία στον πλανήτη θα συνεχίσει να αυξάνεται με τρομακτικά αποτελέσματα για τη φύση και την ανθρωπότητα.

Εγώ είμαι επιστήμονας στον τομέα των υπολογιστών και όχι κλιματολόγος. Άρχισα όμως να ενδιαφέρομαι για το θέμα αυτό στις αρχές του 2000, όταν κατά τη διάρκεια κάποιων ταξιδιών που έκανα στην Αφρική για τις ανάγκες του ίδρυματός μας εντυπωσιάστηκα από το γεγονός ότι μεγάλες πόλεις και ολόκληρα χωριά ήταν βυθισμένα στο σκοτάδι λόγω έλλειψης ηλεκτρικής ενέργειας. Κατάλαβα ότι ήταν ζωτικής σημασίας να παρέχουμε τους φτωχότερους αξιόπιστη και φτηνή ενέργεια, χωρίς όμως αυτό να προκαλέσει την εκπομπή περισσότερων αερίων θερμοκηπίου.

Το 2010 έδωσα μια ομιλία TED για το κλίμα, στην οποία είπα ότι, αν μου δινόταν η δυνατότητα να διαλέξω ανάμεσα στο να ανακαλύψω μια επαναστατική τεχνολογία παραγωγής καθαρής ενέργειας και το να επιλέξω μόνος μου τους επόμενους δύο Προέδρους των Ηνωμένων Πολιτειών, θα προτιμούσα το πρώτο. Ακόμα κι αν τότε δε φανταζόμουν πόσο μετρίου επιπέδου θα μπορούσε να είναι ένας Πρόεδρος των ΗΠΑ, δε θα άλλαζα τίποτα από όσα είπα τότε – αυτό που έχει ανάγκη ο κόσμος είναι η αλλαγή του ενεργειακού συστήματος”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments