Πολιτισμός

Σύρος: Το 6 ο Διεθνές Εργαστήριο «Επικοινωνία της Επιστήμης, Φιλοσοφίας και Λογοτεχνίας» έρχεται τον Ιούλιο

Σύρος: Το 6 ο Διεθνές Εργαστήριο «Επικοινωνία της Επιστήμης, Φιλοσοφίας και Λογοτεχνίας» έρχεται τον Ιούλιο

Πηγή Φωτογραφίας: Syros Agenda- Magazine News

Σύρος: Το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ξένα πανεπιστήμια και φορείς, διοργανώνουν το εργαστήριο «Επικοινωνία της Επιστήμης, Φιλοσοφίας και Λογοτεχνίας».

Το 6 ο Διεθνές Εργαστήριο «Επικοινωνία της Επιστήμης, Φιλοσοφίας και Λογοτεχνίας» πραγματοποιείται από τις 16 έως τις 20 Ιουλίου 2022 στη Σύρο. Τα τελευταία χρόνια ο τομέας της Επικοινωνίας της Επιστήμης φαίνεται να κερδίζει έδαφος συνεχώς, καθώς παίζει κρίσιμο ρόλο στην κατανόηση κοινωνικών φαινομένων, όπως η πανδημία Covid-19 και η Κλιματική Αλλαγή.

Σε αυτό το πλαίσιο το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου «Επικοινωνία της Επιστήμης» σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ξένα πανεπιστήμια και φορείς, διοργανώνουν το εργαστήριο «Επικοινωνία της Επιστήμης, Φιλοσοφίας και Λογοτεχνίας».

Το εργαστήριο εντάσσεται στο πλαίσιο των «Σεμιναρίων της Ερμούπολης», που πραγματοποιούνται στο κυκλαδίτικο νησί περισσότερα από 30 χρόνια. Το φετινό, 6ο Workshop, αποτελεί έναν διεπιστημονικό διάλογο και καλεί συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη και τον κόσμο να μοιραστούν τις απόψεις τους μέσω ολιγόλεπτων εισηγήσεων, πάνω σε θέματα που βρίσκουν οι ίδιοι ενδιαφέροντα.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να κανονίσουν μόνοι τους τη διαμονή και τη μετακίνησή τους

Το εργαστήριο απευθύνεται τόσο σε φοιτητές και καθηγητές , όσο και σε απλούς πολίτες με ενδιαφέρον για την Επικοινωνία της Επιστήμης, της Φιλοσοφίας και της Λογοτεχνίας. Ο ρόλος της γυναίκας και ο φεμινισμός στο πλαίσιο αυτό είναι ιδιαίτερα καλοδεχούμενος από όσους επιθυμούν να τον στηρίξουν. Πρόσκληση για συμμετοχές έως τις 30 Απριλίου

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο εργαστήριο με εισήγησή τους θα πρέπει να στείλουν την πρότασή τους γραπτώς σε μια περίληψη των 200 λέξεων, σημειώνοντας το όνομά τους και τα στοιχεία τους. Ο χρόνος της κάθε εισήγησης δεν θα ξεπερνά τα 20 λεπτά, ενώ θα δίνεται και ένα 10λεπτο για συζήτηση και ερωτήσεις μετά από κάθε εισήγηση.

Γλώσσα επικοινωνίας στο συνέδριο θα είναι μόνο η αγγλική. Για την αποστολή των αιτήσεων (έως τις 30 Απριλίου): [email protected] Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο στο κτίριο των Γενικών Αρχείων του Κράτους, δίπλα στο Δημαρχείο της Ερμούπολης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments