Διεθνή

“Μήνυμα” Μόσχας σε ΗΠΑ: Έπληξε σιδηροδρομικούς σταθμούς μετά το ταξίδι των Αμερικανών υπουργών με τρένο

“Μήνυμα” Μόσχας σε ΗΠΑ: Έπληξε σιδηροδρομικούς σταθμούς μετά το ταξίδι των Αμερικανών υπουργών με τρένο

Πηγή Φωτογραφίας: Daily Mail

Οι ρωσικές επιθέσεις εξαπολύθηκαν μέσα σε μία ώρα και σημειώθηκαν η μία μετά την άλλη

Σιδηροδρομικοί σταθμοί στην κεντρική και δυτική Ουκρανία βομβαρδίστηκαν σήμερα από τη Ρωσία, μόλις μια ημέρα μετά την επίσκεψη δύο ανώτατων αξιωματούχων της Αμερικής στο Κίεβο, σιδηροδρομικώς.

Χτυπήματα σε 5 σιδηροδρομικούς σταθμούς – Άγνωστος αριθμός θυμάτων

Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν σταθμούς στις περιοχές Λβιβ, Ρίβνε, Βινιστα και Κιεβο τις πρώτες πρωινές ώρες, ανέφεραν ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου ενός στην πόλη Krasne – μόλις 70 μίλια από τα σύνορα με την Πολωνία.

Ο Αλεξάντερ Καμίσιν, επικεφαλής της σιδηροδρομικής υπηρεσίας της Ουκρανίας, δήλωσε ότι τα χτυπήματα έγιναν όλα μέσα σε μια ώρα, το ένα μετά το άλλο τη Δευτέρα και προκάλεσαν θύματα, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

“Χτυπήματα” – προειδοποίηση Κρεμλίνου σε Ουάσινγκτον

Οι ειδήσεις για χτυπήματα τόσο κοντά στα πολωνικά σύνορα θα θεωρηθούν ως προειδοποίηση από το Κρεμλίνο προς τη Δύση, μόλις 24 ώρες αφότου οι Αμερικανοί υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας, Άντονι Μπλίνκεν και Λόιντ Όστιν, χρησιμοποίησαν τους σιδηροδρόμους στην περιοχή για να ταξιδέψουν στο Κίεβο.

Η επίσκεψή τους σηματοδότησε την αμερικανική αντιπροσωπεία υψηλότερου επιπέδου που έχει πάει στο Κίεβο από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος με τη Ρωσία πριν από δύο μήνες, και αποτελεί μεγάλη αμηχανία για το Κρεμλίνο που σχεδίαζε να έχει τον έλεγχο της ουκρανικής πρωτεύουσας μέχρι τώρα. 

Το ταξίδι στο Κίεβο των Αμερικανών υπουργών Εξωτεριών και Άμυνας

Το ταξίδι των δύο υψηλόβαθμων Αμερικανών – το οποίο ανακοινώθηκε στο κοινό μόνο αφού πραγματοποιήθηκε – περιλάμβανε μια συνάντηση με τον Πρόεδρο Ζελένσκι και περισσότερη στρατιωτική υποστήριξη για να διασφαλιστεί ότι η Ουκρανία θα «κερδίσει αυτόν τον αγώνα» κατά της Ρωσίας.

«Όσον αφορά στους πολεμικούς στόχους της Ρωσίας, η Ρωσία έχει ήδη αποτύχει και η Ουκρανία έχει ήδη πετύχει», είπε ο Μπλίνκεν από την Πολωνία μετά την επιστροφή του από τη συνάντηση. 

Οι γραμματείς του υπουργικού συμβουλίου υποσχέθηκαν επίσης νέα βοήθεια ύψους 713 εκατομμυρίων δολαρίων για την κυβέρνηση του Ζελένσκι και τις χώρες της περιοχής, όπου η εισβολή της Ρωσίας έχει εγείρει φόβους για περαιτέρω επιθετικότητα από τη Μόσχα.

Τόνισε επίσης τη μετατόπιση της σύγκρουσης από τη στιγμή που οι ουκρανικές δυνάμεις, οπλισμένες με όπλα από τη Δύση, απέκρουσαν επιτυχώς μια ρωσική επίθεση στο Κίεβο.

«Η εστίασή μας στη συνάντηση ήταν να μιλήσουμε για εκείνα τα πράγματα που θα μας επιτρέψουν να κερδίσουμε τον τρέχοντα αγώνα και επίσης να χτίσουμε για το αύριο», είπε ο Όστιν στην ενημέρωση, χαρακτηρίζοντας τη συνάντηση στο Κίεβο «πολύ παραγωγική».

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ανασυνταχθεί για να προσπαθήσουν να καταλάβουν περισσότερα εδάφη στη νοτιοανατολική περιοχή του Ντονμπάς, επιτρέποντας σε ξένους ηγέτες να επισκεφθούν την πρωτεύουσα και ορισμένες δυτικές χώρες να επαναλάβουν τη διπλωματική παρουσία τους τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά η Ουάσιγκτον ήταν προσεκτική όσον αφορά στην επιστροφή εν μέσω σποραδικών ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων.

«Σίγουρα είδαμε ανθρώπους στους δρόμους του Κιέβου, απόδειξη του γεγονότος ότι η μάχη για την ουκρανική πρωτεύουσα κερδήθηκε», είπε ο Μπλίνκεν στην ενημέρωση, παρέχοντας στιγμιότυπα από το ταξίδι με το τρένο από την Πολωνία.

«Αλλά αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε άλλα μέρη της Ουκρανίας, στο νότο και στα ανατολικά, όπου η ρωσική βαρβαρότητα είναι απλώς φρικτή».

Ωστόσο, η αντιπροσωπεία ταξίδεψε απευθείας στο Κίεβο με τρένο και δεν είχε πολλές ευκαιρίες να μιλήσει με Ουκρανούς πέρα ​​από τη συνάντηση με αξιωματούχους, πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments