Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δύο μήνες – Το πριν και το τώρα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δύο μήνες – Το πριν και το τώρα
Κτίρια και πόλεις που μέχρι πριν από δύο μήνες έσφυζαν από ζωή, τώρα είναι ερείπια και συντρίμμια - Μία φωτογραφική αποτύπωση του πρόσφατου παρελθόντος και της σημερινής εικόνας τους

Στις 24 Απριλίου, ανήμερα του Πάσχα των Ορθοδόξων, συμπληρώθηκαν δύο μήνες από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, που μετέτρεψε μια χώρα σε συντρίμμια και εκτόπισε από τα σπίτια τους πάνω από 5 εκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο, η Ρωσία το διάστημα των δύο μηνών έχει εκτοξεύσει 2.000 πυραύλους στο ουκρανικό έδαφος. Πολλές από αυτές τις επιθέσεις ήταν αδιάκριτες ή στόχευαν ειδικά τον άμαχο πληθυσμό και τις υποδομές.

Η Γενική Εισαγγελία της Ουκρανίας διερευνά 7.882 εγκλήματα πολέμου που φέρεται να διεπράχθησαν από ρωσικά στρατεύματα. Κατά τους δύο μήνες της εισβολής, σκοτώθηκαν 2.435 άμαχοι Ουκρανοί και τραυματίστηκαν 2.946, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη. Ωστόσο, ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων αναμένεται να είναι πολύ υψηλότερος, καθώς τα δεδομένα από τα κατεχόμενα εδάφη και τις εμπόλεμες περιοχές δεν είναι προσβάσιμα επί του παρόντος. Οι τοπικές αρχές στη Μαριούπολη έχουν υπολογίσει ότι η πόλη μπορεί να αριθμεί ακόμα και 22.000 νεκρούς.

Η Ουκρανία εξακολουθεί να μην δημοσιεύει τις απώλειες στρατιωτικού προσωπικού της, αλλά από τις 16 Απριλίου, ο Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι 2.500-3.000 ουκρανικά στρατεύματα έχουν σκοτωθεί και μέχρι 10.000 έχουν τραυματιστεί.

Το κόστος των ζημιών στις υποδομές που προκλήθηκαν από τον πόλεμο της Ρωσίας έχει φτάσει τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών Ολεκσάντρ Κουμπράκοφ.

Κάτω από συνεχείς ισχυρούς βομβαρδισμούς, πολλές από τις ουκρανικές πόλεις και τις τοποθεσίες που άλλοτε έσφυζαν από ζωή μπορούν να αναγνωριστούν ελάχιστα τώρα, καθώς έχουν μετατραπεί σε ερείπια.

Δείτε πώς ήταν και πώς είναι τώρα ολόκληρες πόλεις , αλλά και κτίρια που αποτελούσαν χαρακτηριστικά τους σημεία, σε μία φωτογραφική διαδρομή, όπως την αποτυπώνει η kyivindependent.

Γενική άποψη της Μαριούπολης

Η Μαριούπολη, μια παραθαλάσσια πόλη στο Ντόνετσκ με πληθυσμό σχεδόν 500.000 κατοίκους, έχει πληγεί σοβαρά από την πρώτη ημέρα του πολέμου της Ρωσίας και πολιορκείται από τις αρχές Μαρτίου. Το Δημοτικό Συμβούλιο της Μαριούπολης εκτιμά ότι μέχρι και 22.000 κάτοικοι του ενδέχεται να έχουν σκοτωθεί. Δύο νέοι μαζικοί τάφοι ανακαλύφθηκαν κοντά στη Μαριούπολη μέσω δορυφορικών εικόνων.

Τώρα

Το κτίριο της Κρατικής Διοίκησης στο Χάρκοβο

Το κτίριο της κρατικής διοίκησης του Χάρκοβο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης δέχθηκε επίθεση με δύο πυραύλους κρουζ την 1η Μαρτίου, σκοτώνοντας τουλάχιστον 24 ανθρώπους.

Τώρα

Κτίριο κατοικιών στο Chernihiv

Το Chernihiv, περιφερειακή πρωτεύουσα στη βόρεια Ουκρανία, ήταν ένα από τα κρίσιμα σημεία του πολέμου της Μόσχας πριν οι ρωσικές δυνάμεις αποσυρθούν από το βόρειο τμήμα της χώρας, αφού απέτυχαν να καταλάβουν το Κίεβο.
Τώρα
Το Irpin

Το Irpin, μια περιφερειακή πόλη βορειοδυτικά του Κιέβου, απελευθερώθηκε στις 31 Μαρτίου μετά από ένα μήνα ρωσικής κατοχής.

Τώρα

Κτίριο κατοικιών στην Μποροντιάνκα

Ρωσικός βομβαρδισμός της Μποροντιάνκα, μια πόλη 40 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Κιέβου, κατέστρεψε περισσότερες από 10 πολυκατοικία και σκότωσε τουλάχιστον 41 ανθρώπους.
Τώρα
Στάδιο Τσερνιχίβ
Το Στάδιο Chernihiv αρένα που μπορεί να στεγάσει περισσότερους από 12.000 θεατές, δέχθηκε επίθεση στις 11 Μαρτίου.
Τώρα
Θέατρο Μαριούπολης
Ρώσοι έριξαν μια τεράστια βόμβα στο Θέατρο της Μαριούπολης, όπου εκατοντάδες άνθρωποι είχαν βρει καταφύγιο, στις 16 Μαρτίου. Ο ακριβής αριθμός των νεκρών παραμένει άγνωστος.
Τώρα
Ξενοδοχείο “Ουκρανία” στο Χερνιχίβ
Το κτίριο του 1961 του Ukraine Hotel είναι ένα από τα πολλά κτίρια στο Chernihiv που υπέστησαν ζημιές από ρωσικές επιθέσεις.
Τώρα
Πολυκατοικία στο Κίεβο
Μια πολυώροφη πολυκατοικία που βρίσκεται στη λεωφόρο Lobanovskoho στο Κίεβο βομβαρδίστηκε από Ρώσους στις 26 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments