Κόσμος

Φυσικό αέριο: Τέσσερις χώρες πληρώνουν σε ρούβλια

Φυσικό αέριο: Τέσσερις χώρες πληρώνουν σε ρούβλια
Τέσσερις χώρες της Ευρώπης έχουν ήδη πληρώσει για τις προμήθειες φυσικού αερίου σε ρούβλια, όπως ζήτησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Τέσσερις χώρες της Ευρώπης έχουν ήδη πληρώσει για τις προμήθειες φυσικού αερίου σε ρούβλια, όπως ζήτησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με πρόσωπο κοντά στον ρωσικό κολοσσό φυσικού αερίου Gazprom PJSC.

Σύμφωνα με το Bloomberg, aκόμα κι αν οι άλλοι αγοραστές απορρίψουν τους όρους του Κρεμλίνου, δεν πρόκειται να προβεί σε διακοπές σε άλλα κράτη, όπως έγινε και στη διακοπή ροής φυσικού αερίου προς την Πολωνία και τη Βουλγαρία την Τετάρτη, μέχρι το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, όταν λήγουν οι επόμενες πληρωμές.

Φυσικό αέριο

Δέκα ευρωπαϊκές εταιρείες έχουν ήδη ανοίξει τους λογαριασμούς στη Gazprombank που απαιτούνται για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις πληρωμών της Ρωσίας, είπε αξιωματούχος της εταιρίας

Οι προμήθειες στην Πολωνία και τη Βουλγαρία διακόπηκαν αφού αρνήθηκαν τον προτεινόμενο μηχανισμό της Gazprom για πληρωμές σε ρούβλια, ο οποίος σύμφωνα με τον κολοσσό του φυσικού αερίου δεν παραβιάζει τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ρωσία προμηθεύει αέριο μέσω αγωγών σε 23 ευρωπαϊκές χώρες.

Αφού η ΕΕ επέβαλε κυρώσεις στη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία, η Μόσχα ζήτησε να πληρωθεί σε ρούβλια για τις αποστολές που ξεκινούσαν την 1η Απριλίου. Όμως είπε στα κράτη μέλη ότι ο μηχανισμός που πρότεινε το Κρεμλίνο, ο οποίος απαιτούσε άνοιγμα λογαριασμών σε ευρώ και ρούβλια στο κράτος- η ελεγχόμενη Gazprombank, θα παραβίαζε τις κυρώσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments