Διεθνή

ΕΕ: Δεν θα πληρώσουν οι χώρες την Ρωσία απευθείας σε ρούβλια

ΕΕ: Δεν θα πληρώσουν οι χώρες την Ρωσία απευθείας σε ρούβλια

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφωνούν ότι δεν θα πληρώσουν την Ρωσία απευθείας σε ρούβλια για τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου

Όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφωνούν ότι δεν θα πληρώσουν την Ρωσία απευθείας σε ρούβλια για τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου, δήλωσαν υψηλόβαθμοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι σημειώνοντας ότι οι επόμενες πληρωμές είναι προγραμματισμένες για τις 20 Μαΐου.

«Αυτό που γνωρίζουμε, και υπάρχει συναίνεση επ΄αυτού μεταξύ όλων των κρατών μελών, είναι ότι κανείς δεν είναι πρόθυμος να πληρώσει» σε ρούβλια, δήλωσε ο ένας αξιωματούχος κατά την διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων και προσθέτοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν γνωρίζει πόσοι αγοραστές έχουν ανοίξει λογαριασμούς για πληρωμές προμήθειας φυσικού αερίου μέσω της Gazprombank.

Αντιπρόεδρος της Gazprombank εγκατέλειψε τη Ρωσία και πολεμάει στην Ουκρανία

Στην ουκρανική πολιτοφυλακή κατετάγη ο αντιπρόεδρος της Gazprombank Ίγκορ Βαλαμπούγεφ, ο οποίος έφυγε από τη Ρωσία.

Ο Βαλαμπούγεφ δήλωσε σε συνέντευξή του στον  ιστότοπο The Insider, ότι δεν μπορούσε να βρίσκεται περισσότερο στη Ρωσία: «Ως προς την εθνικότητα μου είμαι Ουκρανός, γεννήθηκα στην Αχτίρκα, δεν μπορούσα περισσότερο να παρακολουθώ από μακριά, το τι κάνει η Ρωσία στην πατρίδα μου… Ήρθα με το όπλο στο χέρι να υπερασπιστώ την πατρίδα μου…» , λέει ο Βαλαμπούγεφ.

«Η επίσκεψη μου είναι σαν μετάνοια, θέλω να απαλλαγώ από το ρωσικό μου παρελθόν. Θέλω να μείνω στην Ουκρανία έως τη νίκη».

Ο αντιπρόεδρος της Gazprombank, αναφέρει ότι ο πατέρας του επί ένα μήνα ζούσε σ’ ένα σκοτεινό υπόγειο, ενώ χαρακτήρισε τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία «διεθνές έγκλημα».

Φυσικό αέριο: Τέσσερις χώρες πληρώνουν σε ρούβλια

Τέσσερις χώρες της Ευρώπης έχουν ήδη πληρώσει για τις προμήθειες φυσικού αερίου σε ρούβλια, όπως ζήτησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με πρόσωπο κοντά στον ρωσικό κολοσσό φυσικού αερίου Gazprom PJSC.

Σύμφωνα με το Bloomberg, aκόμα κι αν οι άλλοι αγοραστές απορρίψουν τους όρους του Κρεμλίνου, δεν πρόκειται να προβεί σε διακοπές σε άλλα κράτη, όπως έγινε και στη διακοπή ροής φυσικού αερίου προς την Πολωνία και τη Βουλγαρία την Τετάρτη, μέχρι το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, όταν λήγουν οι επόμενες πληρωμές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments