Διεθνή

Ημέρα 64η: 22.800 Ρώσοι νεκροί στρατιώτες

Ημέρα 64η: 22.800 Ρώσοι νεκροί στρατιώτες

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Μανώλης Σταυρουλάκης γράφει στο pagenews.gr ότι οι Ουκρανοί προβάλλουν σθεναρή αντίσταση, ιδιαίτερα στην περιοχή του Ντονμπάς.

Την 64η ημέρα της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, η ρωσική στρατιωτική μηχανή κερδίζει κάποιο στην ανατολική Ουκρανία, μετά όμως από επανειλημμένες αποτυχίες των Ρώσων να επιτύχουν εκτεταμένη εδαφική κατάκτηση. Οι Ουκρανοί προβάλλουν σθεναρή αντίσταση, ιδιαίτερα στην περιοχή του Ντονμπάς.

Γίνονται σφοδρές μάχες γύρω από το Ιζιούμ και το Κραματόρσκ στο Ντονμπάς, όπου οι ρωσικές δυνάμεις από το βορρά προσπαθούν να συνδεθούν με τα ρωσικά στρατεύματα στο νότο και να παγιδεύσουν ή να αναγκάσουν να υποχωρήσουν οποιαδήποτε ουκρανική στρατιωτική μονάδα εκεί.

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας πληροφόρησης  ότι από την Πέμπτη, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν σκοτώσει περίπου 22.800 Ρώσους στρατιώτες  (και τραυμάτισαν περίπου τρεις φορές αυτόν τον αριθμό), κατέστρεψαν 187 μαχητικά, αεροσκάφη επίθεσης και μεταφοράς, 155 ελικόπτερα, 970 άρματα μάχης, 431 πυροβολικά, 2.389 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 1.688 οχήματα, 76 δεξαμενές καυσίμων, 72 αντιαεροπορικές μπαταρίες, 215 μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα, 31 πλατφόρμες ειδικού εξοπλισμού, όπως οχήματα γεφύρωσης, και τέσσερα κινητά συστήματα βαλλιστικών πυραύλων μικρής εμβέλειας Iskander .

Τα θύματα αυξάνονται γρήγορα και σε πιο πρόσφατες μάχες. Σε μόλις τρεις ημέρες μάχης, ο ουκρανικός στρατός ισχυρίστηκε ότι κατέστρεψε 86 ρωσικά άρματα μάχης, 20 πυροβόλα, 132 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και 122 οχήματα, μεταξύ άλλων ρωσικού εξοπλισμού.

Η εναέρια αναμέτρηση

Έχουν περάσει πάνω από δύο μήνες από την εισβολή των πρώτων ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Κι όμως, παρά την αριθμητική και τεχνολογική υπεροχή της, οι αεροδιαστημικές δυνάμεις της Ρωσίας δεν κατάφεραν να επιτύχουν την αναμενόμενη αεροπορική κυριαρχία στους ουρανούς της Ουκρανίας.

Η Ουκρανία διατηρεί τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του εναέριου χώρου της. Η Ρωσία απέτυχε να καταστρέψει αποτελεσματικά την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία, καταστέλλοντας την ουκρανική αεροπορική άμυνα. Η Ουκρανία συνεχίζει να διατηρεί να θέτει σε κίνδυνο τα ρωσικά αεροπορικά μέσα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments