Ελλάδα

Τεκτονικό Μέγαρο: Φυλάκιση 21 μηνών, με αναστολή, στον 37χρονο για την επίθεση

Τεκτονικό Μέγαρο: Φυλάκιση 21 μηνών, με αναστολή, στον 37χρονο για την επίθεση
Τεκτονικό Μέγαρο: Ποινή φυλάκισης 21 μηνών επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον 37χρονο που προκάλεσε αναστάτωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ποινή φυλάκισης 21 μηνών επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον 37χρονο που το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων προκάλεσε αναστάτωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, χτυπώντας με τσεκούρι στην είσοδο του Τεκτονικού Μεγάρου, πυροβολώντας ταυτόχρονα με κυνηγετική καραμπίνα. Τεκτονικό Μέγαρο:

Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ ανέστειλε την ποινή του, υπό τον όρο να μην προσεγγίζει το παραπάνω κτίριο σε απόσταση 20 μέτρων.

Στην απολογία του επικαλέστηκε απώλεια συνείδησης, αναφέροντας – επίσης – ότι παλιότερα νοσηλεύτηκε σε ψυχιατρική δομή.

Ταυτοποίηση ενός ατόμου για την κλοπή οικίσκου του Χαμόγελου του Παιδιού

Στην ταυτοποίηση ενός ατόμου για την κλοπή οικίσκου του Χαμόγελου του Παιδιού από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, προχώρησε η αστυνομία.

Ο οικίσκος ήταν τοποθετημένος στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, προκειμένου ο κόσμος να αγοράζει προϊόντα, όπως γίνεται κάθε χρόνο κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και του Πάσχα, προς ενίσχυση του Χαμόγελου του Παιδιού.

Χθες το βράδυ ο οικίσκος εντοπίστηκε από αστυνομικούς του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης σε αφύλακτο οικόπεδο στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Σωφρονιστικός υπάλληλος καταδικάστηκε επειδή χτύπησε 12χρονο αγόρι

Σωφρονιστικός υπάλληλος καταγγέλθηκε από την μητέρα ενός 12χρονου ότι άσκησε βία εναντίον του γιου της, θεωρώντας πως το αγόρι πάνω στο παιχνίδι έβρεξε με νερό και χτύπησε την κόρη του.

Η υπόθεση έφτασε με την αυτόφωρη διαδικασία στο ακροατήριο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, το οποίο καταδίκασε τον σωφρονιστικό υπάλληλο σε φυλάκιση 5 μηνών, με 3ετή αναστολή, καθώς τον έκρινε ένοχο για απλή σωματική βλάβη και απειλή, ενώ τον απήλλαξε για την κατηγορία της εξύβρισης.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο κατηγορούμενος βγήκε από το σπίτι όπου εντόπισε τρία ανήλικα, οι δύο έτρεξαν κι έφυγαν ενώ ο τρίτος δεν πρόλαβε. «Τον έπιασε από το λαιμό και τον έριξε σφαλιάρες, εξυβρίζοντάς τον ταυτόχρονα», κατέθεσε στο Δικαστήριο η μητέρα του 12χρονου. Όπως είπε η ίδια, ο γιος της εξετάστηκε στη συνέχεια από γιατρούς του Κέντρου Υγείας της περιοχής, ενώ δια του συνηγόρου της προσκόμισε ιατρική γνωμάτευση η οποία φέρεται να κάνει αναφορά σε μώλωπες, θλάση και κάκωση σε σημεία του σώματος του ανήλικου.

«Θα έπρεπε να να είναι πιο ψύχραιμος λόγω της ιδιότητας του, πολλώ δε μάλλον επειδή είχε ανήλικο μπροστά του» ανέφερε ο εισαγγελέας της έδρας που πρότεινε την ενοχή του, με την αναγνώριση ελαφρυντικού πρότερου σύννομου βίου. Κατά της απόφασης άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments