Διεθνή

Μπόρις Μπέκερ: Στη φυλακή ο “θρύλος” του τένις

Μπόρις Μπέκερ: Στη φυλακή ο “θρύλος” του τένις
Κρίθηκε ένοχος για τέσσερις κατηγορίες βάσει του νόμου περί αφερεγγυότητας και καταδικάστηκε σε 2,5 χρόνια φυλάκισης

Ο έξι φορές πρωταθλητής Grand Slam, Μπόρις Μπέκερ, 54 ετών, φυλακίστηκε σήμερα, αφού κρίθηκε ένοχος για τέσσερις κατηγορίες αφερεγγυότητας που σχετίζονται με την πτώχευση του, το 2017.

Ο Μπέκερ κατηγορήθηκε ότι έκρυψε περιουσιακά στοιχεία αξίας εκατομμυρίων λιρών, συμπεριλαμβανομένων  δύο τροπαίων του Wimbledon  για να αποφύγει την πληρωμή των χρεών του.

Ο Μπέκερ έφτασε στο δικαστήριο σήμερα το πρωί φορώντας μια ριγέ γραβάτα στα χρώματα του Wimbledon, μωβ και πράσινο.

Ο πρώην νούμερο ένα στον κόσμο κήρυξε πτώχευση στις 21 Ιουνίου 2017 για ένα απλήρωτο δάνειο άνω των 3 εκατομμυρίων λιρών στο κτήμα του στη Μαγιόρκα της Ισπανίας.

Ισχυρίστηκε ότι είχε συνεργαστεί με καταπιστευματοδόχους που είχαν επιφορτιστεί με την εξασφάλιση των περιουσιακών του στοιχείων,  προσφέροντας ακόμη και τη βέρα του , και είπε ότι είχε ενεργήσει βάσει συμβουλών ειδικών.

Ωστόσο, νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Γερμανός υπήκοος – ο οποίος υποστηρίχθηκε σε όλη τη δίκη από τη σύντροφό του Lilian de Carvalho Monteiro – κρίθηκε ένοχος για τέσσερις κατηγορίες βάσει του νόμου περί αφερεγγυότητας .

Σήμερα φυλακίστηκε για δυόμισι χρόνια στο  Southwark Crown Court του Λονδίνου.

Αυτό περιελάμβανε την αφαίρεση περιουσίας, δύο κατηγορίες για παράλειψη αποκάλυψης περιουσίας και απόκρυψη χρέους.

Συνολικά, προσπάθησε να κρατήσει 2 εκατομμύρια λίρες μακριά από τους πιστωτές του.

Κάνοντας έκκληση για επιεική ποινή σήμερα το απόγευμα, ο δικηγόρος του είπε ότι ο πρώην επαγγελματίας του τένις δεν έχει «κυριολεκτικά τίποτα». «Ο Μπόρις Μπέκερ δεν έχει κυριολεκτικά τίποτα και δεν υπάρχει τίποτα να δείξει για την πιο λαμπερή αθλητική καριέρα. Δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια τραγωδία. Η πτώση του δεν είναι απλώς μια πτώση από χάρη, είναι η δημόσια ταπείνωση αυτού του ανθρώπου. Είναι ένα επίπεδο που κανένας άλλος χρεοκοπημένος σε αυτή τη χώρα δεν είναι πιθανό να αντιμετωπίσει ποτέ. Αυτές οι διαδικασίες κατέστρεψαν την καριέρα του και τερμάτισαν εντελώς κάθε προοπτική απόκτησης εισοδήματος.Η φήμη του έχει καταρρεύσει. Θα πρέπει να βασιστεί στη φιλανθρωπία άλλων”, είπε ο δικηγόρος τους απευθυνόμενος στο δικαστήριο.

Ο Μπέκερ είπε στο δικαστήριο τα κέρδη της σταδιοδρομίας του, ύψους 38 εκατομμυρίων λιρών, καταβροχθίστηκαν από ένα ακριβό διαζύγιο από την πρώτη του σύζυγο Μπάρμπαρα Μπέκερ . Αυτό συνδυάστηκε με πληρωμές διατροφής παιδιών και «ακριβές δεσμεύσεις για τον τρόπο ζωής».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments