Ελλάδα

Ξενοδοχεία: Μετά το δεύτερο Δεκαπενθήμερο του Μαΐου το άνοιγμα

Ξενοδοχεία: Μετά το δεύτερο Δεκαπενθήμερο του Μαΐου το άνοιγμα

Πηγή Φωτογραφίας: EMEA

Ξενοδοχεία: Με το βλέμμα στραμμένο στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου είναι οι ξενοδόχοι, που θα αρχίσει σταδιακά η λειτουργία των ξενοδοχείων

Με το βλέμμα στραμμένο στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου είναι οι ξενοδόχοι, περίοδος κατά την οποία θα αρχίσει σταδιακά η λειτουργία στα περισσότερα ξενοδοχεία στην Ελλάδα. Οι γιορτινές μέρες του Πάσχα έδωσαν μικρότερες και μεγαλύτερες “ανάσες” στην αγορά ανάλογα τον προορισμό, κάτι που δεν φαίνεται να συμβαίνει το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, λόγω κυρίως της χρονικής εγγύτητας με το προηγούμενο εορταστικό τριήμερο.

«Αυτήν τη στιγμή κατά μέσο όρο σε όλη την Ελλάδα είναι ανοιχτό ένα ποσοστό της τάξεως του 30% των ξενοδοχείων», αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος στο ΑΠΕ, διευκρινίζοντας ότι ο Μάιος ήταν πάντα πιο υποτονικός μήνας αλλά «φέτος το φαινόμενο είναι πιο έντονο και αυτό είναι λογικό λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν, όπως ο πόλεμος, η ενεργειακή κρίση κτλ». Αυτά είναι τα νέα ξενοδοχεία της Αγίας Νάπας και του Πρωταρά | Check In Cyprus

Στους κορυφαίους προορισμούς του Πάσχα, όπου τα ξενοδοχεία είναι ανοιχτά ήδη εδώ και ένα μήνα, εντάσσονται η Μύκονος και η Σαντορίνη.

«Η Κέρκυρα, η Αράχωβα, ο νομός Ιωαννίνων, τα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Σκιάθος και κάποιες περιοχές της Πελοποννήσου είχαν αρκετή κίνηση. Στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο και τα Χανιά δεν συνέβη το ίδιο ενώ το Ηράκλειο πήγε καλύτερα. Και στη Ρόδο επίσης, έχουν ανοίξει περίπου τα μισά ξενοδοχεία», σημειώνει.

Στη βόρεια Ελλάδα, τα ποσοστά της τουριστικής κίνησης ήταν ιδιαίτερα χαμηλά κάτι που δεν φαίνεται να βελτιώνεται ούτε τον Μάιο, σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο της ΠΟΞ.

WTA: 8 ελληνικά ξενοδοχεία στα κορυφαία της Ευρώπης

«Το τριήμερο του Πάσχα η αγορά κινήθηκε ελάχιστα, ειδικά Θεσσαλονίκη και Πιερία. Στη Χαλκιδική, την Πιερία και τη Θάσο τα περισσότερα ξενοδοχεία θα ανοίξουν μετά το πρώτο 15νθημερο του Μαΐου λόγω χαμηλής πληρότητας. Τώρα είναι περίπου ανοιχτά το ένα τρίτο. Είναι “χλωμό” το ξεκίνημα της χώρας αλλά είναι και λογικό αυτό να συμβαίνει, λόγω των καταστάσεων που προανέφερα. Κρατήσεις φυσικά υπάρχουν αλλά γίνονται με αργό ρυθμό. Πρώτη αγορά είναι η Αγγλία και ακολουθούν η Γερμανία, η Γαλλία και Βαλκάνιοι», επισημαίνει.

Σε ό,τι αφορά τους τελευταίους, παρά το γεγονός ότι το τριήμερο της Πρωτομαγιάς οι τιμές είναι καλύτερες και υπάρχει πρόσβαση και οδικώς (με προορισμό κυρίως τη Βόρεια Ελλάδα) δεν υπάρχει ανάλογη ζήτηση, όπως εξηγεί ο κ.Τάσιος.

Ωστόσο, «σήμερα σε όλη την Ελλάδα η μέση πληρότητα που διαμορφώνεται από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο είναι στο 50% και αυτό είναι ένα καλό στοιχείο, καθώς αντίστοιχα τον Ιανουάριο του 2020 πριν κλείσουμε λόγω πανδημίας, η μέση πληρότητα από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο βρισκόταν στο 65%», τόνισε ο κ.Τάσιος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments