Πολιτική

Νίκος Ανδρουλάκης: Πλαφόν στη λιανική τιμή αύριο κιόλας

Νίκος Ανδρουλάκης: Πλαφόν στη λιανική τιμή αύριο κιόλας
Νίκος Ανδρουλάκης: Επισήμανε τις προτάσεις του Κινήματος για την δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων ώστε αγρότες, κτηνοτρόφοι και μεταποιητές να παράγουν την ενέργεια, που χρειάζονται να καταναλώνουν, και να καταστούν περισσότερο θωρακισμένοι απέναντι στην ενεργειακή κρίση που αυξάνει κατακόρυφα το κόστος παραγωγής

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφτηκε το πρωί τον οινοποιητικό συνεταιρισμό “Η Δήμητρα” στη Νέα Αγχίαλο. Επισήμανε τις προτάσεις του Κινήματος για την δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων ώστε αγρότες, κτηνοτρόφοι και μεταποιητές να παράγουν την ενέργεια, που χρειάζονται να καταναλώνουν, και να καταστούν περισσότερο θωρακισμένοι απέναντι στην ενεργειακή κρίση που αυξάνει κατακόρυφα το κόστος παραγωγής.

Κατόπιν, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είχε συνάντηση με τοπικούς φορείς στο δημαρχείο Αλμυρού. Σε δηλώσεις του τόνισε ότι επιβάλλεται να επιβληθεί πλαφόν στη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος αύριο κιόλας.

Για τη λιανική τιμή

«Και εδώ στο Βόλο φαίνεται ξεκάθαρα ότι η περιπέτεια της ενεργειακής κρίσης υπονομεύει τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Ο κ. Μητσοτάκης δεν κατάφερε να πάρει την Ιβηρική εξαίρεση βάζοντας πλαφόν στη χονδρική τιμή. Κάτι που πέτυχαν ο κ. Σάντσεθ και ο κ. Κόστα.  Άρα άμεσα πρέπει να ασκήσει μια άλλη πολιτική, που ήδη βρίσκεται στην εργαλειοθήκη των προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Και αυτή είναι το πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας. Είναι ο μόνος τρόπος, η μόνη πολιτική απόφαση που θα σταματήσει τους υπέρογκους λογαριασμούς, που υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή και αυξάνουν τις κοινωνικές ανισότητες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments