Αθλητισμός

UEFA Ρωσία: Τι σημαίνει για τον Ολυμπιακό ο αποκλεισμός των ρωσικών ομάδων

UEFA Ρωσία: Τι σημαίνει για τον Ολυμπιακό ο αποκλεισμός των ρωσικών ομάδων

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο/ Eurokinissi

Πώς "μεταφράζεται" η απόφαση για τον Ολυμπιακός και τη συμμετοχή του στο Champions League

Η απόφαση της UEFA να αποκλείσει όλες τις ρωσικές ομάδες ανδρών και γυναικών από την επόμενη αγωνιστική σεζόν, προκάλεσε ντόμινο εξελίξεων, θετικών και για τον Ολυμπιακό..

Ο Ολυμπιακός λοιπόν που θέλει έναν βαθμό για να κατακτήσει το 47ο πρωτάθλημα της ιστορίας του και περιμένει αύριο την πρόκριση της Λίβερπουλ επί της Βιγιαρεάλ. Αν οι Άγγλοι τα καταφέρουν η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς κλειδώνει την απευθείας παρουσία της στον δεύτερο προκριματικό της διοργάνωσης το καλοκαίρι.

Κερδίζει έναν ολόκληρο γύρο (και 15 πολύτιμες ημέρες) σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό –και την περσινή κατάταξη της Ελλάδας στο UEFA ranking-. Δεν θα παίξει στον πρώτο προκριματικό (5-6/7) αλλά στον επόμενο (19-20/7). Και πιθανότατα μάλιστα θα το κάνει όντας ισχυρός ως το φινάλε της διαδικασίας που οδηγεί στη φάση των ομίλων. Αυτό χάρη και στην ειδική βαθμολογία του: 41.000 για την πενταετία.

Είναι εξασφαλισμένη η θέση στους ισχυρούς στον 2ο και 3ο προκριματικό γύρο. Και μένει να «κλειδώσει» και αυτή που αφορά στα playoffs. Αυτό θα εξαρτηθεί από πού θα καταλήξει το πρωτάθλημα στην Σερβία, την Τσεχία και την Κροατία. Και βέβαια από το τι θα γίνει με της ομάδες της Ουκρανίας.

Αν μια από τις ομάδες που έχουν μεγαλύτερη «ειδική βαθμολογία» από τον Ολυμπιακό χάσουν τα εθνικά πρωταθλήματα, τότε «κλειδώνει» η θέση στους ισχυρούς και για τα playoffs.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments