Ελλάδα

Τουρκικές προκλήσεις: Υπό ελληνική κατοχή το Μαράθι λέει Τούρκος απόστρατος

Τουρκικές προκλήσεις: Υπό ελληνική κατοχή το Μαράθι λέει Τούρκος απόστρατος

Πηγή Φωτογραφίας: pentapostagma.gr

Τουρκικές προκλήσεις: Τούρκος απόστρατος αξιωματικός κατηγορεί τον Σουλεϊμάν Σοϊλού ότι το Μαράθι βρίσκεται υπό ελληνική κατοχή.

Οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται να κλιμακώνονται. Νωρίτερα, οι Έλληνες ψαράδες κατήγγειλαν τις συνεχείς οχλήσεις από τα τουρκικά αεροσκάφη. Σε άλλες δηλώσεις, Τούρκος απόστρατος κατηγορεί τον Σουλεϊμάν Σοϊλού, για μειοδοσία με αφορμή τα εγκαίνια μονάδας αφαλάτωσης νερού στο Μαράθι από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κατηγορεί τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ο τούρκος απόστρατος αξιωματικός.

Ο λόγος για τον Γιουμίτ Γιαλίμ, απόστρατο αξιωματικό και γεωπολιτικό αναλυτή, ο οποίος ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει προχωρήσει σε «κατοχή του νησιού Μαράθι, εγκαινιάζοντας μονάδα αφαλάτωσης». Τα «πυρά» του Γιαλίμ συγκέντρωσε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκου, ο οποίος έκοψε και την κορδέλα των εγκαινίων στο νησί των πέντε κατοίκων, αλλά και η κυβέρνηση του Ερντογάν. Ο Τούρκος αναλυτής υποστήριξε πως ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας του, Σουλεϊμάν Σοϊλού, μειοδότησε και ανέφερε ότι το Μαράθι είναι… υπό ελληνική κατοχή από το 2016!

” Η Ελλάδα συνεχίζει την εγκατάσταση και τις επενδύσεις στα κατεχόμενα νησιά μας”

«Ενθαρρυμένη από την αδράνεια του Ταγίπ Ερντογάν, η Ελλάδα συνεχίζει την εγκατάσταση και τις επενδύσεις στα κατεχόμενα νησιά μας. Η Ελλάδα κατασκεύασε Μονάδα Επεξεργασίας Θαλασσινού Νερού στο Μαράθι Αιδινίου αξίας 201.500 ευρώ.

Με τη λειτουργία του θα καλυφθούν οι απαιτήσεις σε πόσιμο νερό των Ελλήνων πολιτών και των Ελλήνων στρατιωτών που είναι εγκατεστημένοι στο νησί» αναφέρει προκλητικά ο πρώην Γενικός Γραμματέας του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, που χαρακτηρίζει «τουρκικό» το Μαράθι, το οποίο «καταλήφθηκε» από την Ελλάδα το… 2016. «Το νησί Μαράθι Αιδινίου έχει καταχωρηθεί ως τουρκικό στα αρχεία της Τουρκοϊταλικής Συνέλευσης της 4ης Ιανουαρίου 1932 και της Κοινωνίας των Εθνών, αλλά καταλήφθηκε από την Ελλάδα το 2016», είπε χαρακτηριστικά.

Τι ανέφερε ο Γιαλίμ

Σύμφωνα με τον Γιαλίμ, μεγάλη ευθύνη φέρει ο Σουλεϊμάν Σοϊλού ο οποίος δεν απέτρεψε την παρουσία του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, του δημάρχου Πάτμου, Λευτέρη Πεντέ κι άλλων Ελλήνων αξιωματούχων στο Μαράθι, για τα εγκαίνια με τις ευλογίες ιερέα «διορισμένου από το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης». Ο Τούρκος αναλυτής ενοχλήθηκε και από τις ελληνικές σημαίες, τις σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Βυζαντίου που κυμάτιζαν στο νησί.

Σημειώνεται ότι ο Γιουμίτ Γιαλίμ , είναι ένας από τους κύριους εκφραστές του τουρκικού αναθεωρητισμού κατά της χώρας μας. Μέσα από βιβλία, άρθρα, διαλέξεις, συνεντεύξεις στα ΜΜΕ κ.α. ο Γιαλίμ, έχει καταφέρει να επιβάλλει μια σειρά από ακραίες θέσεις, ως επίσημο δόγμα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments