Αθλητισμός

Champions League: Βγαίνουν οι φιναλίστ του μεγάλου τελικού

Champions League: Βγαίνουν οι φιναλίστ του μεγάλου τελικού

Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images

Champions League: "Ραντεβού" στο Παρίσι... κλείνουν οι ομάδες που θα "επιβιώσουν" από τους αγώνες ρεβάνς των ημιτελικών

“Ραντεβού” στο Παρίσι… κλείνουν οι ομάδες που θα “επιβιώσουν” από τους αγώνες ρεβάνς των ημιτελικών του Champions League, όπου μετά από δύο χρόνια πανδημίας, αναμένεται να γίνει ξανά ως μία γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Από τη μία έχουμε τη Λίβερπουλ, που επιθυμεί να επιστρέψει στο μεγάλο ευρωπαϊκό ραντεβού, μετά από 2 χρόνια απουσία, όπου το είχε κατακτήσει μάλιστα με 2-0 επί της Τότεταμ, και αντιμετωπίζει τη Βιγιαρεάλ στην Ισπανία.

Οι “κόκκινοι” είναι το μεγάλο φαβορί κόντρα στο “κίτρινο υποβρύχιο”, μιας και έχει το σκορ που τη “βοηθάει”, ενώ η ποιότητα των παικτών του Γιούγκερ Κλοπ είναι αναμφισβήτητο.

Champions League:

Το πλεονέκτημα της Λίβερπουλ και το …οχυρό «La Ceramica»

Η Λίβερπουλ έχει ένα σημαντικό προβάδισμα, αλλά η εξαιρετική εντός έδρας Βιγιαρεάλ (12 ματς αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις/τελευταία ήττα 1-2 από τη Μπαρτσελόνα στις 27/11) προκαλεί αισιοδοξία στο… αουτσάιντερ.

Έτσι κι αλλιώς η Βιγιαρεάλ, ένας σύλλογος μιας πόλης 50.000 κατοίκων στην περιοχή της Βαλένθια, άφησε έξω τη Γιουβέντους στη φάση των «16» του Champions League (1-1 εντός, 3-0 εκτός) και στη συνέχεια τη Μπάγερν στα προημιτελικά (1-0 εντός, 1-1 εκτός), φτάνοντας στην τετράδα για δεύτερη φορά στην ιστορία της μετά το 2006.

Η επέκταση-έως το 2026- του συμβολαίου του Γιούργκεν Κλοπ, σίγουρα δημιουργεί επιπλέον ενθουσιασμό στους «κόκκινους», που έχουν την ευκαιρία να φτάσουν σε μία άνευ προηγουμένου κατάκτηση τεσσάρων τίτλων σε μία σεζόν, αφού έχουν ήδη πανηγυρίσει το League Cup (νίκησαν 11-10 στα πέναλτι την Τσέλσι στις 27/2).

Η Λίβερπουλ βρίσκεται ήδη στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας (14/05 με Τσέλσι), ένα βαθμό πίσω από την -πρωτοπόρο της Premier League- Μάντσεστερ Σίτι με 5 ματς ν΄ απομένουν για το φινάλε του πρωταθλήματος (22/5), και φυσικά ελπίζει ότι θα είναι παρούσα και στο Παρίσι. Η μόνη ομάδα που έχει καταφέρει κάτι ανάλογο, είναι η Σέλτικ το 1966/67.

«Θα είναι διαφορετικά στο Cerámica», είπε ο Ουνάι Έμερι μετά τον πρώτο αγώνα, ενώ και ο Γιούργκεν Κλοπ… φρόντισε  να κρατήσει στο έδαφος τα… πόδια παικτών και φιλάθλων, μετά τη νίκη στο πρώτο παιχνίδι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments