Ελλάδα

ΑΠΘ: Δωρεάν σίτιση στη Λέσχη ζητούν παρατάξεις φοιτητών

ΑΠΘ: Δωρεάν σίτιση στη Λέσχη ζητούν παρατάξεις φοιτητών

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

ΑΠΘ: Οι φοιτητές ζητούν να μην αποκλείονται από τη σίτιση όσοι δεν πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια και δε διαθέτουν τη σχετική κάρτα

Η τροφή έχει γίνει πολύ ακριβή για τους φοιτητές και γι’ αυτόν το λόγο μέλη παρατάξεων ζήτησαν δωρεάν σίτιση για όλους τους διδασκόμενους, σε κινητοποίηση έξω από το ΑΠΘ και στην Πανεπιστημιακή Φοιτητική Λέσχη.

Οι φοιτητές του ΑΠΘ ζητούν να μην αποκλείονται από τη σίτιση όσοι δεν πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια και δε διαθέτουν τη σχετική κάρτα, αλλά η πρόσβαση να είναι ελεύθερη για όλους με την επίδειξη του φοιτητικού πάσο, καθώς όπως ισχυρίζονται «δεν διαπραγματευόμαστε το δικαίωμά μας για ένα πιάτο φαγητό, όταν υπάρχει το κύμα ακρίβειας και που μαστίζει κάθε λαϊκή οικογένεια».

Παράλληλα ζητούν να ελεγχθούν οι συνθήκες υγιεινής στη Λέσχη καταγγέλλοντας την εργολαβία της σίτισης ότι «για να βγάλει κέρδος προσπαθεί να μειώσει τις μερίδες και την ποιότητα».

ΑΠΘ:

Συνέχεια φοιτητικών κινητοποιήσεων κατά των αλλαγών σε τμήματα του ΔΙΠΑΕ

Την πρόθεσή τους να μεταβούν στην Αθήνα προκειμένου να επιδιώξουν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας γνωστοποίησαν μέλη φοιτητικών παρατάξεων του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ), σε σημερινή κινητοποίηση κατά της πρότασης της Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος για την κατάργηση και συγχωνεύσεις τμημάτων, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του ακαδημαϊκού χάρτη.

Οι φοιτητές ανέφεραν πως την προσεχή Πέμπτη θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Παιδείας, καθώς και ότι την αλληλεγγύη τους έχουν δηλώσει και θα είναι παρόντες συνάδελφοί τους από φοιτητικούς συλλόγους πανεπιστημίων της Αθήνας.

Επίθεση με μολότοφ σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων έξω από το ΑΠΘ

Επίθεση με μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων σημειώθηκε στις 03:30 τα ξημερώματα στην οδό Εγνατία, στο ύψος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ομάδα ατόμων βγήκε αιφνιδιαστικά και εξαπέλυσε επίθεση σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων που βρισκόταν στην περιοχή.

Δεν σημειώθηκε τραυματισμός, ενώ υπήρξαν μικροφθορές σε αυτοκίνητα. Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε δέκα προσαγωγές, οι οποίες δεν μετατράπηκαν σε συλλήψεις και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments