Διεθνή

Ιράν Ρωσία: Πυκνώνουν οι πτήσεις μεταγωγικών

Ιράν Ρωσία: Πυκνώνουν οι πτήσεις μεταγωγικών

Πηγή Φωτογραφίας: ertnews.gr

Ιράν Ρωσία: Γενικός συναγερμός έχει σημάνει μετά την αύξηση της εναέριας κυκλοφορίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η εναέρια κυκλοφορίας μεταξύ της Ρωσίας και του Ιράν τις τελευταίες ημέρες. Η αύξηση ξεκίνησε από την περασμένη εβδομάδα, όταν το Flightradar 24 παρατήρησε αύξηση των πτήσεων μεταγωγικών αεροσκαφών κατάμεστων με φορτία μεταξύ Μόσχας και Τεχεράνης.

Οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες άρχισαν να υποπτεύονται ότι το Ιράν συνδράμει τη Ρωσία στην παράκαμψη των δυτικών κυρώσεων. Η Ρωσία έχει απομονωθεί πλήρως από κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, που έχουν μπλοκάρει τις εμπορικές σχέσεις μαζί της και σύμφωνα με δυτικούς ειδικούς που επικαλούνται ιταλικά ΜΜΕ, ο Πούτιν πιθανώς να ζήτησε βοήθεια από το Ιράν κυρίως σε στρατιωτικό εξοπ0λισμό, όπως ασυρμάτους, μηχανές και άλλα είδη για την τελική επίθεση στην Ουκρανία.

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Άλλωστε, μια τέτοια δραστηριότητα δεν είναι ασυνήθιστη για τους Φρουρούς της Επανάστασης, που σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, βοηθούν εδώ και χρόνια άλλες ασιατικές χώρες να ξεπεράσουν τις κυρώσεις που τους έχουν επιβληθεί.

Τα στοιχεία του Flightradar24 δείχνουν ότι μεταγωγικά αεροσκάφη απογειώνονται από την Τεχεράνη και μετά από 3,5-4 ώρες προσγειώνονται στο διεθνές αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας.

Καταλυτικός ο ρόλος του Ιράν στον πόλεμο

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, διαπιστώθηκε ότι οι περισσότερες πτήσεις γίνονται με Boeing 747 – από τα μεγαλύτερα αεροσκάφη του κόσμου – αλλά και ρωσικής κατασκευής αεροπλάνα, όπως τα Ilyushin-76, που αναλαμβάνουν τη μεταφορά βαρέος εξοπλισμού σε απόμερες ή δυσπρόσιτες περιοχές.

Πέραν τούτων στα δεδομένα εμφανίζονται και μεταγωγικά της ιρανικής εταιρείας Fars Air Qeshm, που είναι γνωστή για τους ισχυρούς δεσμούς της με τους «Φρουρούς της Επανάστασης», τους Pasdaram, την παραστρατιωτική οργάνωση του Ιράν, που φέρεται να συνδράμει τη Ρωσία στην παράκαμψη των δυτικών κυρώσεων.

Το Ιράν, αναφέρει το δημοσίευμα, θα μπορούσε να παίξει καταλυτικό ρόλο σε αυτόν τον πόλεμο τώρα που η Ρωσία βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο λόγω των κυρώσεων από το ΝΑΤΟ. Η Τεχεράνη και ειδικά οι Φρουροί της Επανάστασης θα μπορούσαν να προμηθεύσουν τον Πούτιν με στρατιωτικό εξοπλισμό, που λείπει από τις δυνάμεις του και τον οποίο έμαθαν να κατασκευάζουν οι ιρανικές εταιρείες λαμβάνοντας μαθήματα από τους Κινέζους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments