Διεθνή

Πούτιν: Το θηριώδες αεροσκάφος «Doomsday» – Του επιτρέπει να κυβερνά σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου

Πούτιν: Το θηριώδες αεροσκάφος «Doomsday» – Του επιτρέπει να κυβερνά σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου

Πηγή Φωτογραφίας: Daily Mail

Το αεροσκάφος, που δίνει στον Πούτιν τη δυνατότητα να κυβερνάει από αέρος σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου, αναμένεται να παρουσιαστεί ανήμερα της παρέλασης για την «επέτειο της νίκης των λαών»
Το «Doomsday» του Βλαντιμίρ Πούτιν εθεάθη τις τελευταίες ημέρες να πετάει πάνω από τη Μόσχα. Πρόκειται για αεροσκάφος τύπου Illyushin Il-80 το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον Ρώσο πρόεδρο να κυβερνά τη χώρα του κατά τη διάρκεια πυρηνικού πολέμου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail Ρώσοι αξιωματούχοι επέμειναν ότι το αεροσκάφος θα παρουσιαστεί επισήμως πραγματοποιώντας μία χαμηλή πτήση κατά τη διάρκεια της ετήσιας παρέλασης που διεξάγεται στις 9 Μαΐου με αφορμή την επέτειο της «Ημέρας της νίκης των λαών». Μάλιστα το Illyushin Il-80 τις τελευταίες μέρες κάνει δοκιμαστικές «πρόβες» έτσι ώστε η πτήση του να πραγματοποιηθεί χωρίς κανένα πρόβλημα.
Πρόκειται για ένα τεράστιο αεροσκάφος το οποίο παραμένει αλώβητο από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης ενώ έχει σχεδιαστεί χωρίς παράθυρα (εκτός από το πιλοτήριο). Ακόμη μπορεί να ανεφοδιαστεί με καύσιμα στον αέρα ενώ διαθέτει μεγάλες κεραίες ώστε να είναι δυνατή κάθε επικοινωνία μέσω δορυφόρου. Στην ουρά του υπάρχει ένα βαρούλκο για μια ρυμουλκούμενη κεραία πολύ χαμηλών συχνοτήτων (VLF). Επιπλέον υπάρχει χώρους για περισότερους αισθητήρες ή κεραίες επικοινωνίας. Τέλος το αεροσκάφος διαθέτει δύο μεγάλες ηλεκτρογεννήτριες στο εσωτερικό των κινητήρων του, καθώς και ένα «ασανσέρ» ανεφοδιασμού καυσίμων κάτω από το πιλοτήριο.
Το «ιπτάμενο Κρεμλίνο» κατά τη διάρκεια της πτήσης του θα συνοδεύεται από δύο MiG-29 επειδή θα πετά χαμηλά πάνω από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βασιλείου. Σύμφωνα πάντα με την Daily Mail   προκειμένου να αναδειχθεί η πυρηνική ετοιμότητα της Ρωσίας, στην πτήση θα λάβουν μέρος και τα αεροπλανοφόρα στρατηγικών πυραύλων Tu-95MS και Tu-160.
Την ίδια ώρα κατά τη διάρκεια της παρέλασης θα πετάξουν ένα μαχητικό Su-57 πέμπτης γενιάς και βομβαρδιστικά μεγάλου βεληνεκούς Tu-22M3.
Παράλληλα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι οκτώ MiG-29SMT αναμένεται να πετάξουν με τη μορφή του γράμματος «Ζ» προκειμένου να υποστηρίξουν τους Ρώσους στρατιώτες που συμμετέχουν σε «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments