Ελλάδα

Κικίλιας: Συναντιέται με tour operators της Ρουμανίας

Κικίλιας: Συναντιέται με tour operators της Ρουμανίας
Κικίλιας: Στη Ρουμανία μεταβαίνει σήμερα [4/5] ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με tour operators

Στη Ρουμανία μεταβαίνει σήμερα [4/5] ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με tour operators, πολιτικούς παράγοντες της χώρας καθώς και εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Τετάρτη, ο Υπουργός Τουρισμού θα συναντηθεί διαδοχικά με tour operators καθώς και με τα μέλη της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ρουμανίας. Επίσης θα πραγματοποιήσει γεύμα εργασίας με τον Υφυπουργό Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού της Ρουμανίας Rus Lucian Ioan και δείπνο εργασίας με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Τουριστικών Πρακτόρων Ρουμανίας. Κικίλιας:

Την Πέμπτη 5/5 ο κ. Κικίλιας θα παραχωρήσει σειρά συνεντεύξεων σε τηλεοπτικούς σταθμούς της Ρουμανίας και θα πραγματοποιήσει Συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ της χώρας.

Το απόγευμα θα μεταβεί στο Ελληνο-Ρουμανικό Εμπορικό Επιμελητήριο όπου θα συναντηθεί με εκπροσώπους των Ελλήνων επιχειρηματιών στη Ρουμανία.

Ανοίγουν “φτερά” αεροπορικές εταιρίες για Ελλάδα

Τα φετινά στοιχεία για τον ελληνικό τουρισμό είναι αισιόδοξα, και η απόφαση για έναρξη της σεζόν νωρίτερα δείχνει να λειτουργεί θετικά.

Ήδη αεροπορικές εταιρίες ενισχύουν τα πτητικά δρομολόγιά τους, ξεκινώντας επίσης νωρίτερα τις πτήσεις από και προς Ελλάδα, ενώ πολλοί αερομεταφορείς δείχνουν τη διάθεσή τους να διατηρήσουν μέρος των πτήσεών τους και κατά η χειμερινή περίοδο, καθιστώντας την Ελλάδα τουριστικό προορισμό όλο τον χρόνο. ΕΛΒΕΝΙΖ-1200x800

Οι ευρωπαϊκοί “παίκτες”

Πρόσφατα προστέθηκε και η αεροπορική εταιρία Volotea, η οποία ανακοίνωσε τη νέα σύνδεση Αθήνας με τη γαλλική Λιλ από τις 12 Ιουλίου, με δύο πτήσεις την εβδομάδα. Παράλληλα ο ευρωπαϊκός αερομεταφορέας, θα συνδέει φέτος το καλοκαίρι την Αθήνα με 15 προορισμούς πέντε εκ των οποίων είναι νέοι. Συγκεκριμένα θα πετά προς το Ελευθέριος Βενιζέλος από Μπιλμπάο (νέα διαδρομή 2022), Μπορντό (νέα διαδρομή 2022), Λιλ (νέα διαδρομή 2022), Λυών, Μασσαλία, Νάντη (νέα διαδρομή 2022), Στρασβούργο, Μπάρι, Τορίνο (νέα διαδρομή 2022), Βενετία, Βερόνα, Ντουμπρόβνικ καθώς και από Ηράκλειο, Μύκονο και Σαντορίνη.

Η αεροπορική εταιρεία σχεδιάζει να προσφέρει μάλιστα 200% περισσότερες θέσεις (σχεδόν 570.000) από το αεροδρόμιο της Αθήνας σε σχέση με το 2021 ενώ από και προς ολόκληρη την Ελλάδα οι θέσεις θα ξεπεράσουν τα 1,4 εκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του + 147% σε σχέση με πέρυσι. Σημειωτέον ότι την τρέχουσα χρονιά η αεροπορική θα λειτουργεί με στόλο 41 αεροσκαφών και αυξημένη χωρητικότητα κατά 40% σε όλη την Ευρώπη σε σχέση με το 2019, υπολογίζοντας να μεταφέρει από 9 έως 9,5 εκατομμύρια επιβάτες το 2022 σε όλη την Ευρώπη (32% περισσότερους έναντι του 2019, όταν η αεροπορική εταιρεία έφτασε το ετήσιο ρεκόρ των 7,6 εκατομμυρίων επιβατών)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments