Διεθνή

G7: Εβδομάδα αποφάσεων για νέες κυρώσεις στη Ρωσία λέει ο Μπάιντεν

G7: Εβδομάδα αποφάσεων για νέες κυρώσεις στη Ρωσία λέει ο Μπάιντεν

Πηγή Φωτογραφίας: NDTV

Μετά την ανακοίνωση του 6ου πακέτου κυρώσεων της ΕΕ, οι ηγέτες της G7 θα έχουν συζητήσεις για πρόσθετες κυρώσεις από την πλευρά τους στη Ρωσία, όπως προανήγγειλε ο Αμερικανός πρόεδρος

Συνομιλίες με τους ηγέτες της Ομάδας των επτά προηγμένων οικονομικών (G7) θα έχει μέσα στην προσεχή εβδομάδα, ο Αμερικανός πρόεδρος σε μία προσπάθεια συντονισμού για το ενδεχόμενο πρόσθετων κυρώσεων στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε πρόσθετες κυρώσεις», είπε ο Μπάιντεν σε δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε για τα σχέδια των ΗΠΑ αφότου η Ευρωπαϊκή Ένωση πρότεινε τις πιο σκληρές κυρώσεις που έχει μέχρι στιγμής κατά της Ρωσίας την Τετάρτη, συμπεριλαμβανομένου ενός σταδιακού εμπάργκο πετρελαίου.

«Θα μιλήσω με τα μέλη της G7 αυτή την εβδομάδα για το τι θα κάνουμε ή τι δεν θα κάνουμε», πρόσθεσε ο Μπάιντεν.

Η Ρωσία έχει εντείνει την επίθεσή της στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε την Τετάρτη το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, σχεδόν 10 εβδομάδες μετά τον πόλεμο που έχει σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους, έχει ξεριζώσει εκατομμύρια και έχει ισοπεδώσει πόλεις της Ουκρανίας.

Η Ρωσία ενίσχυσε επίσης τα πλήγματα σε στόχους στη δυτική Ουκρανία, λέγοντας ότι παρεμποδίζει τις παραδόσεις όπλων της Δύσης, ενώ ο στενός σύμμαχος της, η Λευκορωσία ανακοίνωσε ασκήσεις μεγάλης κλίμακας.

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η ΕΕ περιλαμβάνουν κυρώσεις κατά της κορυφαίας τράπεζας της Ρωσίας και απαγόρευση των ρωσικών ραδιοτηλεοπτικών φορέων από τα ευρωπαϊκά ραδιοκύματα, καθώς και εμπάργκο στο αργό πετρέλαιο σε έξι μήνες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments