Ελλάδα

Επιχειρηματικό Πάρκο Οινοφύτων: Κατατέθηκε ο φάκελος έγκρισης – Άνοιξε ο δρόμος για την ανάπτυξη

Επιχειρηματικό Πάρκο Οινοφύτων: Κατατέθηκε ο φάκελος έγκρισης – Άνοιξε ο δρόμος για την ανάπτυξη

Πηγή Φωτογραφίας: ECOPRESS, Metaforespress, terranews

Επιχειρηματικό Πάρκο Οινοφύτων: Ένα από τα μεγάλα έργα που προορίζονται να γίνουν στην Ελλάδα είναι το Επιχειρηματικό Πάρκο στα Οινόφυτα

Ένα από τα μεγάλα έργα που προορίζονται να γίνουν στην Ελλάδα είναι το Επιχειρηματικό Πάρκο στα Οινόφυτα και ήδη έγινε το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του.

Πιο συγκεκριμένα χθες [4/5] κατατέθηκε ο φάκελος με την έγκριση ανάπτυξης του Επιχειρηματικού Πάρκου στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, όπου το εν λόγω έργο αναμένεται να αναβαθμίσει σε τεράστιο βαθμό την Στερεά Ελλάδα, μιας και είναι από τους πιο σημαντικούς κόμβους της πράσινης ενέργειας. Επιχειρηματικό Πάρκο Οινοφύτων:

Η Εταιρεία Ανάπτυξης του Επιχειρηματικού Πάρκου Οινοφύτων Ασωπού Α.Ε. (Ε.ΑΝ.Ε.Π. Ο.Α. Α.Ε.) ανακοίνωσε ότι κατέθεσε στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας τον Φάκελο – Αίτηση για την έγκριση ανάπτυξης του Επιχειρηματικού Πάρκου Οινοφύτων. Η έγκαιρη κατάθεση του Φακέλου, εντός της από τον νόμο προβλεπόμενης προθεσμίας, είναι ένα ακόμα ορόσημο στη διαδικασία ανάπτυξης του Επιχειρηματικού Πάρκου Οινοφύτων.

Με την ολοκλήρωσή του, θα είναι το μεγαλύτερο Επιχειρηματικό Πάρκο στην Ελλάδα, με συνολική έκταση περ. 11.500 στρεμμάτων. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 116 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ) και θα καλυφθεί από ιδιωτική χρηματοδότηση, δηλαδή ίδια κεφάλαια των μετόχων, δανεισμό και εισφορές σε χρήμα των ιδιοκτητών γης, κατά τη διαδικασία πολεοδόμησης. Παράλληλα, επιδιώκεται επιχορήγηση μέρους της επένδυσης από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Το 1/3 των ΑΕΠ στα Οινόφυτα

Στα Οινόφυτα είναι εγκατεστημένες και λειτουργούν επιχειρήσεις που αντιστοιχούν στο 1/3 του βιομηχανικού ΑΕΠ της χώρας, με σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα. Η οργάνωση της περιοχής σε ένα σύγχρονο Επιχειρηματικό Πάρκο θα γίνει σε δύο φάσεις. Περιλαμβάνει την πολεοδόμηση με χάραξη οδικού δικτύου και τη δημιουργία των απαραίτητων έργων υποδομής και δικτύων που απαιτούνται για τη βιομηχανική ανάπτυξη, με διασφάλιση της προστασίας του περιβάλλοντος. Ειδικότερα, θα δημιουργηθούν νέα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης και ομβρίων υδάτων, οδοφωτισμού και οπτικών ινών (παθητικό δίκτυο), Μονάδα Επεξεργασίας Νερού (ΜΕΝ), Μονάδα Κατεργασίας Βιομηχανικών υγρών Αποβλήτων (ΜΚΑ) και χώροι περιμετρικού πρασίνου. Στο πλαίσιο του έργου θα δημιουργηθούν επίσης 319 στρέμματα νέας οργανωμένης βιομηχανικής γης, όπου θα μπορούν να εγκατασταθούν νέες επιχειρήσεις ή να επεκτείνουν τις εγκαταστάσεις τους οι ήδη υφιστάμενες στην περιοχή.

«Παραλάβαμε από τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό το φάκελο με την αίτηση και το σχέδιο για την ανάπτυξη του Επιχειρηματικού Πάρκου Οινοφύτων – Ασωπού» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μετά τη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και πρόεδρο της Εταιρείας Ανάπτυξης του Επιχειρηματικού Πάρκου Οινοφύτων Ασωπού Α.Ε. (Ε.ΑΝ.Ε.Π. Ο.Α. Α.Ε.) Φάνη Σπανό.

Ο κ. Σπανός κατέθεσε στη γενική γραμματεία Βιομηχανίας του φακέλου για την έγκριση ανάπτυξης του Επιχειρηματικού Πάρκου Οινοφύτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας, Πάνος Λώλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Παναγιώτης Αγνιάδης και ο αντιπρόεδρος β΄ και αναπληρωτής της Ε.ΑΝ.Ε.Π. Ο.Α. Α.Ε., Ανδρέας Λουκάτος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments