Διεθνή

Ουκρανία: Οι ΗΠΑ βοήθησαν Ουκρανούς να σκοτώσουν Ρώσους στρατηγούς

Ουκρανία: Οι ΗΠΑ βοήθησαν Ουκρανούς να σκοτώσουν Ρώσους στρατηγούς

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Ουκρανία: Αμερικανικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν πως οι ΗΠΑ βοήθησαν τους Ουκρανούς να σκοτώσουν τους Ρώσους στρατηγούς.

Ο Πόλεμος στην Ουκρανία έχει κοστίσει  την ζωή πολλών αμάχων, αλλά και πολλών Ρώσων στρατηγών. Σε δημοσίευμα γνωστής αμερικανικής εφημερίδας αποκαλύπτεται πως οι ΗΠΑ βοήθησαν τους Ουκρανούς να σκοτώσουν τους Ρώσους στρατηγούς.

Από ότι φαίνεται, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έδωσε στην Ουκρανία πληροφορίες που επέτρεψαν στις στρατιωτικές δυνάμεις της να σκοτώσουν αρκετούς ρώσους στρατηγούς, σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Times, επικαλούμενη ανώτερους αμερικανούς αξιωματούχους που δεν κατονόμασε.

Αρκετά στοιχεία

Η Ουάσιγκτον διαβίβασε στο Κίεβο λεπτομερείς πληροφορίες για τις μετακινήσεις στρατευμάτων, τοποθεσίες και άλλες λεπτομέρειες για τα κινητά κέντρα διοίκησης του ρωσικού στρατού. Οι ουκρανικές δυνάμεις, αξιοποιώντας τα στοιχεία αυτά και συνδυάζοντάς τα με δικά της, εξαπέλυσε πλήγματα με πυροβολικό και άλλες επιθέσεις που είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν ρώσοι ανώτεροι αξιωματικοί, κατά το δημοσίευμα.

Ούτε το Πεντάγωνο, ούτε ο Λευκός Οίκος απάντησαν όταν το πρακτορείο ειδήσεων Reuters δοκίμασε να επικοινωνήσει μαζί τους για να τους ζητήσει σχόλια για το δημοσίευμα των Τάιμς.

Δεν διευκρίνισαν αριθμό

Η ουκρανική κυβέρνηση διατείνεται πως οι δυνάμεις της έχουν σκοτώσει κάπου 12 ρώσους στρατηγούς. Οι πηγές των NYT απέφυγαν να διευκρινίσουν πόσοι είναι οι ρώσοι στρατηγοί που σκοτώθηκαν εξαιτίας στοιχείων που διαβίβασε η Ουάσιγκτον στο Κίεβο.

Οι πληροφορίες αυτές είναι αδύνατο να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments