Αθλητισμός

Euroleague: MVP του Απριλίου ο Σέιν Λάρκιν

Euroleague: MVP του Απριλίου ο Σέιν Λάρκιν

Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images

Euroleague: Ο Σέιν Λάρκιν αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης της Euroleague για το μήνα Απρίλιο

Ο Σέιν Λάρκιν αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης της Euroleague για το μήνα Απρίλιο. Ο 29χρονος πόιντ γκαρντ οδήγησε την κάτοχο του τίτλου, Αναντολού Εφές, σε πρόκριση στο φάιναλ φορ του Βελιγραδίου, με 3-1, στη σειρά με την Αρμάνι Μιλάνο.

Αν και με μειονέκτημα έδρας, ο σύλλογος της Κωνσταντινούπολης, καθοδηγούμενος από τον Λάρκιν, έκανε το “break” στην πρεμιέρα των πλέι οφ απέναντι τους Ιταλούς μέσα στο Μιλάνο (48-64), στις 19 Απριλίου, έχοντας συγκομιδή 16 πόντους και 5 ασίστ.

Στο Game 2, αν και η Εφές ηττήθηκε (73-66), ο Λάρκιν σημείωσε 19 πόντους. Η σειρά μεταφέρθηκε στην Τουρκία, όπου η Αναντολού Εφές πέτυχε δύο ακόμη νίκες για να «σφραγίσει» την πρόκριση μέσα στο γήπεδό της.

Συγκεκριμένα, στο Game 3, o Λάρκιν με 16 πόντους και 5 ασίστ οδήγησε την Εφές στη νίκη με 77-65, ενώ στο τελευταίο παιχνίδι της σειράς, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν επικράτησε με 75-70 με τον Λάρκιν να μην σημειώνει πολλούς πόντους μεν (8), αλλά να μοιράζει 7 ασίστ, να μαζεύει 5 ριμπάουντ, να κάνει 2 κλεψίματα και να κερδίζει 8 φάουλ!

Ο Σέιν Λάρκιν είχε μέσο όρο 17,6 πόντους και 5,3 ασίστ ανά αγώνα τον Απρίλιο στη Euroleague, καθώς και 23,4 βαθμούς μέσο όρο στο σύστημα αξιολόγησης. Επίδοση που κανένας άλλος παίκτης από τις οκτώ ομάδες των προημιτελικών δεν «έπιασε» τον Απρίλιο.

Στις 19:00 ο ημιτελικός Ολυμπιακός-Αναντολού Εφές στο Βελιγράδι

Στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του φάιναλ φορ της Euroleague, στην STARK Arena, του Βελιγραδίου θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πειραιά θα αντιμετωπίσει την κάτοχο του τίτλου, Αναντολού Εφές, στις 19:00 ώρα Ελλάδας, ενώ στις 22:00 ώρα Ελλάδας διεξάγεται ο ισπανικός «εμφύλιος» ανάμεσα στην πολυνίκη της διοργάνωσης των 10 τίτλων Ρεάλ Μαδρίτης με την Μπαρτσελόνα (2 τίτλους).

Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο στον Ολυμπιακό

Με μία (1) αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών, την οποία θα εκτίσει στον πρώτο του εντός έδρας αγώνα στη σεζόν 2022-23 και πρόστιμο ύψους 53.001 ευρώ τιμωρήθηκε η ΚΑΕ Ολυμπιακός για την είσοδο των φιλάθλων στο παρκέ του ΣΕΦ και την χρήση καπνογόνων στο Game 5 της σειράς των πλέι οφ της Euroleague με τη Μονακό. Euroleague:

Όπως ανακοίνωσε η Euroleague Basketball, «o Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμα συνολικού ύψους 53.001 € για περιστατικά που διαδραματίστηκαν από το κοινό και διατάραξαν την εξέλιξη του αγώνα, για τη μη λήψη όλων των απαραίτητων προληπτικών μέτρων, για τη χρήση λέιζερ και για την εισβολή φιλάθλων στο παρκέ με αφορμή τον εντός έδρας αγώνα με την Μονακό, σύμφωνα με τα άρθρα 29.1.g), 29.1.h), 29.2.f) και 29.2.i) του Πειθαρχικού Κώδικα της Euroleague, αντίστοιχα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments