Αθλητισμός

Τσιτσιπάς: Ασταμάτητος στη Μαδρίτη – Έτοιμος για τελικό

Τσιτσιπάς: Ασταμάτητος στη Μαδρίτη – Έτοιμος για τελικό

Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images

Τσιτσιπάς: Τεράστια πρόκριση στους ημιτελικούς του Madrid Open πέτυχε ο Έλληνας τενίστας, ο όποιος επικράτησε με 2-1 σετ του Αντρέι Ρούμπλεφ

Τεράστια πρόκριση στους ημιτελικούς του Madrid Open πέτυχε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε με 2-1 σετ του Αντρέι Ρούμπλεφ και με την τρίτη του νίκη στο τουρνουά εξασφάλισε το «εισιτήριο» για την τετράδα, όπου θ’΄ αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ και στον Φέλιξ-Οζέρ Αλιασίμ.

Ο 23χρονος πρωταθλητής πήρε πολύ εύκολα το πρώτο σετ με 6-3, ο Ρώσος αφυπνίστηκε στο δεύτερο κι έφτασε άνετα στο 1-1 (6-2), αλλά στο τρίτο και καθοριστικό ο Τσιτσιπάς έκανε break στο 9ο game, προηγήθηκε με 5-4 και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς για να πάρει τη νίκη με 6-4.

Μπορεί ο Τσιτσιπάς να έχασε το πρώτο του σετ στη Μαδρίτη, παρ΄ όλα αυτά πήρε αυτό που ήθελε απέναντι στον Ρούμπλεφ μετά από δύο ώρες αγώνα. Ήταν η 8η σερί νίκη του Έλληνα τενίστα σε τουρνουά Masters, η οποία προήλθε σε μεγάλο βαθμό από ένα ακόμη εντυπωσιακό παιχνίδι πίσω από το σερβίς του.

Ο Τσιτσιπάς ήταν ανώτερος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, με μοναδικό μελανό σημείο, τα τέσσερα συνεχόμενα game που έχασε στο δεύτερο σετ από τον Ρώσο. Τελείωσε την αναμέτρηση με 10 άσους, πήρε 53/75 πόντους πίσω από το σερβίς του και εκμεταλλευόμενος τα 2/7 μπρέικ-πόιντς έφτασε στην πρόκριση.

Με τη νίκη του έκανε το 6-5 (υπέρ του) στα head to head με τον Ρώσο αντίπαλό του.

«Επικός» Αλκαράθ, στους «4» του Madrid Open

Ο ισπανικός «εμφύλιος» στους προημιτελικούς του Madrid Open ανέδειξε μεγάλο νικητή τον Κάρλος Αλκαράθ με 2-1 σετ επί Ράφαελ Ναδάλ, με τον 19χρονο νμα παίρνει θριαμβευτικά το «εισιτήριο» για τους «4» του τουρνουά, όπου θ΄ αντιμετωπίσει το νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς.

Στο κατάμεστο Manolo Santana ο Αλκαράθ έκανε ένα μαγικό πρώτο σετ το οποίο πήρε με 6-2, αλλά στο δεύτερο ο τεράστιος Ναδάλ έκανε επίδειξη δύναμης και ισοφάρισε με το εκπληκτικό 6-1.

Τα πάντα κρίθηκαν στο τρίτο σετ, όπου ο Αλκαράθ έφτασε στο 6-3 και στο 2-1, πετυχαίνοντας έτσι την πρώτη του νίκη απέναντι στο «είδωλό» του, μετά από τις δύο ήττες που είχε γνωρίσει στις προηγούμενες αναμετρήσεις τους.

Η μία ήταν πέρυσι στο ίδιο τουρνουά όπου ο Ναδάλ έκανε περίπατο με 6-1, 6-2 και η δεύτερη πριν μερικές εβδομάδες στο Masters του Indian Wells, όπου ο αριστερόχειρας Ισπανός δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στον 16 χρόνια νεότερο συμπατριώτη του, αλλά τελικά πήρε τη νίκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments