Διεθνή

Κρεμλίνο: Η Πολωνία μπορεί να είναι “πηγή απειλής”

Κρεμλίνο: Η Πολωνία μπορεί να είναι “πηγή απειλής”

Πηγή Φωτογραφίας: TASS

Η Βαρσοβία από την πλευρά της κάνει λόγο για συντονισμένη εκστρατεία παραπληροφόρησης από τη Ρωσία με στόχο τη δημιουργία κλίματος δυσπιστίας Πολωνίας - Ουκρανίας

 Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε την Παρασκευή ότι υπάρχει εχθρική ρητορική που έρχεται από την Πολωνία και ότι η Βαρσοβία μπορεί να είναι “πηγή απειλής”.

Η Πολωνία ηγήθηκε εκκλήσεων προς την ΕΕ να ενισχύσει τις κυρώσεις και τη Συμμαχία του δυτικού ΝΑΤΟ να εξοπλίσει την Ουκρανία, καθώς προσπαθεί να αντισταθεί στις ρωσικές δυνάμεις που έχουν εισβάλει στα ανατολικά της.

Ο Στάνισλαβ Ζαρίν, εκπρόσωπος των πολωνικών υπηρεσιών ασφαλείας, δήλωσε ότι η Ρωσία διεξάγει μια συντονισμένη εκστρατεία παραπληροφόρησης κατά της Πολωνίας εδώ και αρκετές ημέρες, συμπεριλαμβανομένων υποθέσεων ότι η Βαρσοβία θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

«Ο στόχος των ρωσικών ενεργειών είναι να δημιουργήσουν δυσπιστία μεταξύ Πολωνίας και Ουκρανίας, καθώς και να συκοφαντήσουν την Πολωνία και να την παρουσιάσουν ως επικίνδυνη χώρα που δημιουργεί συγκρούσεις στην Ανατολική Ευρώπη», έγραψε σε ένα σχόλιο που έστειλε μέσω email.

Η Πολωνική υπουργός Περιβάλλοντος και Κλίματος Άννα Μόσκουα δήλωσε τη Δευτέρα ότι «η Πολωνία είναι περήφανη που βρίσκεται στη λίστα με τις μη φιλικές χώρες του Πούτιν».

πηγή:reuters

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments