Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η “συναυλία” του Μπόνο των U2 στο Μετρό του Κιέβου

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η “συναυλία” του Μπόνο των U2 στο Μετρό του Κιέβου

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter @New York Post @The Guardian

Διάσημοι καλλιτέχνες συνεχίζουν να δίνουν το "παρών" στην Ουκρανία. δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους στον ουκρανικό λαό

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι Ουκρανοί που βρέθηκαν στο Μετρό του Κιέβου, όταν αντίκρισαν μπροστά τους τον επικεφαλής του ιρλανδικού συγκροτήματος U2, Μπόνο σε μία αυθόρμητη συναυλία διάρκειας 40 λεπτών.

«Ο πρόεδρός σας οδηγεί τον κόσμο στην υπόθεση της ελευθερίας αυτή τη στιγμή… Ο λαός της Ουκρανίας δεν παλεύει μόνο για τη δική σας ελευθερία, εσείς παλεύετε για όλους εμάς που αγαπάμε την ελευθερία», είπε ο Μπόνο σε ένα πλήθος περίπου 100 ατόμων που συγκεντρώθηκαν μέσα στο σταθμό του μετρό Khreshchatyk.

Ο γνωστός για την ακτιβιστική του δράση Μπόνο, μαζί με ένα τοπικό συγκρότημα, έπαιξαν γνωστές επιτυχίες για τους Ουκρανούς που έτυχε να βρίσκονται στο μετρό – ενώ ακούγονταν σειρήνες στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Ο ροκ σταρ αναφέρθηκε στις παλαιότερες αιματηρές συγκρούσεις στην Ιρλανδία.

«Προσευχόμαστε να απολαύσετε την ειρήνη σύντομα», είπε ο Bono και ζήτησε από έναν Ουκρανό στρατιώτη να τραγουδήσει μαζί του, το Stand by me.

«Απόψε, 8 Μαΐου, τα πυρά θα αντηχήσουν στον ουκρανικό ουρανό αλλά επιτέλους θα είστε ελεύθεροι. Μπορούν να πάρουν τη ζωή σας, αλλά ποτέ δεν θα πάρουν την υπερηφάνεια σας», είπε στο πλήθος. .

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments