Πολιτική

Σχοινάς στο συνέδριο ΝΔ: Ελλάδα και Ευρώπη μαζί, δίπλα – δίπλα, έδωσαν ιστορικές μάχες

Σχοινάς στο συνέδριο ΝΔ: Ελλάδα και Ευρώπη μαζί, δίπλα – δίπλα, έδωσαν ιστορικές μάχες
Σχοινάς στο συνέδριο ΝΔ: Ο κ. Σχοινάς αναφέρθηκε στο μεγαλύτερο πρόγραμμα εμβολιασμών στην ιστορία της ανθρωπότητας με πάνω από 5 δισ. δόσεις, στο πιστοποιητικό κινητικότητας εκδίδοντας πάνω από 1 δισ. έγγραφα, στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς μίλησε στο 14ο τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. «Εκείνο το 13ο Συνέδριο σήμανε για την Ελλάδα το τέλος μιας δύσκολης δεκαετίας και ταυτόχρονα την αρχή μιας νέας εποχής με τη Νέα Δημοκρατία όρθια και πάλι νικηφόρα. Εκείνη η Κυριακή ήταν επίσης και η πρώτη μέρα της θητείας της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ξεκινούσε με ούριο άνεμο σε συνθήκες σταθερότητας και ανάπτυξης», τόνισε και αναφέρθηκε σε όσα ακολούθησαν τους επόμενους 30 μήνες λέγοντας χαρακτηριστικά ότι μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

«Πανδημία, εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, η κρίση στο Αιγαίο και τώρα ο πόλεμος στην Ουκρανία. Αυτό που όμως δεν έχει συζητηθεί αρκετά και μάλιστα ορισμένοι συνειδητά επιχειρούν να υποβαθμίσουν, είναι το πως Ελλάδα και Ευρώπη μαζί, δίπλα – δίπλα, έδωσαν ιστορικές μάχες», υπογράμμισε. «Οι αρνητές, οι Κασσάνδρες και οι συνωμοσιολόγοι δεν θέλουν να θυμόμαστε πως τα καταφέραμε», συνέχισε.

Ο κ. Σχοινάς αναφέρθηκε στο μεγαλύτερο πρόγραμμα εμβολιασμών στην ιστορία της ανθρωπότητας με πάνω από 5 δισ. δόσεις, στο πιστοποιητικό κινητικότητας εκδίδοντας πάνω από 1 δισ. έγγραφα, στο Ταμείο Ανάκαμψης. Υπενθύμισε την κρίση στα σύνορα και πώς «εκείνη την κολασμένη Καθαρά Δευτέρα του 2020 φέραμε – για πρώτη φορά στην ιστορία των θεσμών – όλη την ηγεσία της ΕΕ στον Έβρο, στο πεδίο, έξω από τα γραφεία των Βρυξελλών ορθώνοντας την ευρωπαϊκή ασπίδα προστασίας απέναντι στην μεθοδευμένη υβριδική απειλή».

Μίλησε επίσης για την αποσυμφόρηση των νησιών μας και πώς «πάνω στις στάχτες της ντροπής της Μόριας δημιουργήσαμε σύγχρονες ευρωπαϊκές δομές 100% χρηματοδοτημένες από ευρωπαϊκά κονδύλια». Αναφέρθηκε επιπλέον στην ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο το καλοκαίρι του 2020 και πώς «πετύχαμε στο ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο τη διαμόρφωση ενός πειστικού πλαισίου κυρώσεων και κινήτρων, που και με τις ανάλογες διεθνείς συμμαχίες – αλλά και την αποφασιστικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, γύρισε τα τουρκικά ερευνητικά σκάφη πίσω στα λιμάνια τους».

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς ανέφερε επίσης μεταξύ άλλων ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί αποτελεί χωρίς αμφιβολία τον πιο κεντρικό και πιο σημαντικό πρωθυπουργό της πολιτικής οικογένειας του ΕΛΚ. «Ενός ηγέτη που κυβερνά χωρίς τους μεσσιανισμούς του παρελθόντος και που αναγνωρίζεται στην Ευρώπη ως αξιόπιστος πρωταγωνιστής, διαμορφωτής αλλά και εμπνευστής κρίσιμων ευρωπαϊκών αποφάσεων. Βαδίζουμε με την ισχύ των ιδεών, των αρχών και των θέσεων μας που δικαιώθηκαν από την ιστορία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments