Τεχνολογία

Spotify: Η μουσική πλατφόρμα streaming έφτασε τους 182 εκατ. επί πληρωμή συνδρομητές

Spotify: Η μουσική πλατφόρμα streaming έφτασε τους 182 εκατ. επί πληρωμή συνδρομητές

Πηγή Φωτογραφίας: WeRaveYou - NME

Spotify: Παρά και την απώλεια της ρωσικής αγοράς, καθώς ανέστειλε τη λειτουργία της στη χώρα λόγω της εισβολής στην Ουκρανία

Επιπλέον 2 εκατ. συνδρομητές προσέθεσε το Spotify κατά τους τρεις πρώτους μήνες του έτους, παρά το γεγονός πως έχασε καταναλωτές από τη διακοπή της λειτουργίας του στη Ρωσία, όπως και τις απώλειες που κατέγραψε λόγω των αντιδράσεων για το podcast του αμφιλεγόμενου υπερσυντηρητικού και αντιεμβολιαστή Τζο Ρόγκαν.

Συγκεκριμένα, η μουσική πλατφόρμα streaming έφτασε τους 182 εκατ. επί πληρωμή συνδρομητές, όπως και τα 422 εκατ. χρήστες συνολικά, στα τέλη Μαρτίου. Η άνοδος αυτή επετεύχθη παρά τις απώλειες από την ρωσική αγορά, όπου η πλατφόρμα ανέστειλε τη συνδρομητική της υπηρεσία μέσα στο Μάρτιο, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Η κίνηση αυτή της κόστισε περίπου 1,5 εκατ. συνδρομητές.

Όσον αφορά στα έσοδα του πρώτου τριμήνου αυτά διαμορφώθηκαν στα 2,7 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση κατά 24% σε ετήσια βάση

Η μετοχή του Spotify έχει πιεστεί φέτος και έχει χάσει πάνω από 50%. Πέρα από τα μακροοικονομικά προβλήματα και τις επιπτώσεις του πολέμου, πολλοί μέτοχοι μοιάζουν προβληματισμένοι με το οικονομικό μοντέλο της πλατφόρμας. Έτσι, παρά και την προσθήκη νέων συνδρομητών, οι μέτοχοι δεν είναι πού ευχαριστημένοι και η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας έχει υποχωρήσει φέτος κατά 21 δισ. δολάρια, ήτοι το ένα τρίτο της αξίας σε σχέση με τα υψηλά που είχε αγγίξει πέρυσι.

Πάντως, και για το δεύτερο τρίμηνο του έτους το Spotify ποντάρει στην προσθήκη επιπλέον συνδρομητών, έως και 5 εκατ. παρά το γεγονός ότι υπολογίζει πως θα χάσει άλλους 600.000 συνδρομητές από τη Ρωσία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments