Nέα της αγοράς

Αεροπορικές εταιρείες: Οκτώ νέοι προορισμοί μπαίνουν στον αεροπορικό χάρτη της Αθήνας

Αεροπορικές εταιρείες: Οκτώ νέοι προορισμοί μπαίνουν στον αεροπορικό χάρτη της Αθήνας

Πηγή Φωτογραφίας: Travelstyle - Τravelling.gr - Patrisnews

Αεροπορικές εταιρείες:Το αεροδρόμιο της Αθήνας, που είναι και η μεγαλύτερη τουριστική πύλη της χώρας, έχει την τιμητική του, μετρώντας για το φετινό καλοκαίρι συνολικά 43 νέα δρομολόγια.

Οκτώ νέοι προορισμοί και έξι νέες αεροπορικές εταιρείες μπαίνουν στον αεροπορικό χάρτη της Αθήνας. Η πόλη κάνει επανεκκίνηση, μετά από δύο πολύ δύσκολες σεζόν, καθώς η πανδημία «χτύπησε» ιδιαίτερα τους city break προορισμούς. Οι ταξιδιώτες που τα προηγούμενα καλοκαίρια στράφηκαν στις απευθείας συνδέσεις με μικρότερους τουριστικούς προορισμούς, επιστρέφουν στην Αθήνα, με το κέντρο της πόλης να γεμίζει ήδη επισκέπτες.

Το αεροδρόμιο της Αθήνας, που είναι και η μεγαλύτερη τουριστική πύλη της χώρας, έχει την τιμητική του, μετρώντας για το φετινό καλοκαίρι συνολικά 43 νέα δρομολόγια. Το σήμα της επανεκκίνησης δόθηκε το Πάσχα που απογείωσε την επιβατική κίνηση του Απριλίου. Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» είδε στο τετράμηνο του έτους την κίνηση να φτάνει στα 4,47 εκατ. επιβάτες, αλλά και πολλές μεγάλες αεροπορικές να ξεκινούν πολύ νωρίς τα θερινά τους προγράμματα.

Ο Απρίλιος έκλεισε, έχοντας καλύψει το 84,5% της αεροπορικής κίνησης του 2019, με 1,68 εκατ. επιβάτες. Με την ώθηση που έδωσαν οι διακοπές του Πάσχα, η κίνηση εσωτερικού ήταν μειωμένη μόνο κατά 4,3% σε σύγκριση με το 2019, ενώ η διεθνής επιβατική κίνηση παρουσίασε μείωση κατά 20%.

Οι νέες αφίξεις

Έξι νέες αεροπορικές εταιρείες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στο αεροδρόμιο της Αθήνας, αντιστρέφοντας την τάση των δύο τελευταίων καλοκαιριών που είχε οδηγήσει ακόμα και πολύ μεγάλους αερομεταφορείς να προτιμήσουν ως βάσεις τους περιφερειακούς αερολιμένες. Παράλληλα, ο μεγαλύτερος ελληνικός αερομεταφορέας, η Aegean ενισχύει και πάλι τις δυνάμεις της στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», επαναφέροντας τις πτήσεις που είχε αναστείλει λόγω της πανδημίας από την Αθήνα προς 15 προορισμούς.

Φτερά από την Αθήνα ανοίγουν τη φετινή θερινή σεζόν η Air Albania, η Condor, η BA Euroflyer, η Flyr, η Jet2 και η TUSAirways, ενώ μια σειρά μεγάλων διεθνών παικτών ξεκίνησαν νωρίτερα από κάθε άλλη σεζόν το θερινό τους πρόγραμμα. Το Μπιλμπάο, το Μπέρμιγχαμ, η Φλωρεντία, το Τορίνο, η Βοστώνη, το Κουβέιτ, το Λάιπζιγκ, η Νις.

H γερμανική Condor προσγειώθηκε στην Αθήνα για πρώτη φορά στις 18 Απριλίου, μετά από σχεδόν 20 χρόνια, με δύο νέες πτήσεις από το Ντίσελντορφ (τέσσερις φορές την εβδομάδα) και τη Λειψία (δύο φορές την εβδομάδα). Συνολικά, το καλοκαιρινό της πρόγραμμα περιλαμβάνει πτήσεις από οκτώ αεροδρόμια της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ελβετίας, σε συνολικά 17 ελληνικούς προορισμούς. Ντεμπούτο θα κάνει και η Air Albania με το δρομολόγιο Αθήνα-Τίρανα.

Με τη σειρά τους, η βρετανική Jet2 και η Jet2 City Breaks ξεκίνησαν στα μέσα Απριλίου τα δρομολόγιά τους από τις βάσεις σε Μάντσεστερ και Μπέρμιγχαμ. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η προσθήκη της Αθήνας ως νέου προορισμού «ανταποκρίνεται στην ισχυρή ζήτηση για πτήσεις και ολιγοήμερες διακοπές (city break) στην πρωτεύουσα από τους παραθεριστές του Ηνωμένου Βασιλείου».

Ιδιαίτερο βάρος ρίχνει στο αεροδρόμιο της Αθήνας για το καλοκαίρι του 2022 και η Volotea, προσφέροντας πάνω από 560.000 θέσεις, όταν το 2019 ανήλθαν σε 518.000. Η εταιρεία εφέτος, ξεκινώντας από τις 2 Απριλίου, έχει εντάξει στη βάση της Αθήνας τέσσερα νέα δρομολόγια, που συμπληρώνουν ένα δίκτυο 14 δρομολογίων από και προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Τα νέα δρομολόγια περιλαμβάνον: Μπιλμπάο (από 29 Μαΐου, κάθε Παρασκευή και Δευτέρα), Μπορντώ (από 31 Μαΐου, κάθε Σάββατο και Τρίτη), Νάντη (από 29 Μαΐου, κάθε Τετάρτη και Κυριακή) και Τορίνο (από 30 Μαΐου, κάθε Παρασκευή & Δευτέρα).

Διατλαντική ψήφος εμπιστοσύνης

Οι αερομεταφορείς από ΗΠΑ και Καναδά δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον αερολιμένα της Αθήνας, επενδύοντας στη δυναμική ελληνοαμερικανική κοινότητα που ζει στην άλλη πλευρά το Ατλαντικού, και ρίχνουν στη μάχη μεγαλύτερες δυνάμεις. Η AmericanAirlinesαυξάνει τη δραστηριότητά της κατά 80% σε σύγκριση με το 2019 και κατά 47% σε σχέση με το 2021, με μεγαλύτερες χωρητικότητες και διευρυμένο θερινό πρόγραμμα. Στις 6 Μαΐου ξεκίνησε η καθημερινή εποχική πτήση μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης, ενώ ήδη από τον Απρίλιο πετά καθημερινά προς Σικάγο και Φιλαδέλφεια.

Νωρίτερα από ποτέ ξεκίνησε φέτος τις πτήσεις η Delta, η οποία θα προσφέρει 5.922 θέσεις για τη χώρα μας σε εβδομαδιαία βάση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, εκτελώντας καθημερινά πτήση μεταξύ Αθήνας και Ατλάντα. Στο πικ της σεζόν θα κάνει 11 πτήσεις εβδομαδιαίως από/προς Νέα Υόρκη (JFK), ενώ ξεκίνησε και νέο δρομολόγιο συνδέοντας την Αθήνα με τη Βοστώνη τρεις φορές την εβδομάδα.

Η UnitedAirlinesξεκίνησε την καθημερινή εποχική της πτήση μεταξύ Αθήνας και Ουάσιγκτον, καθώς και τη σύνδεση της ελληνικής πρωτεύουσας με τη Νέα Υόρκη (Νιούαρκ) επίσης σε καθημερινή βάση. Εντωμεταξύ, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, ξεκίνησε και η AirCanada, η οποία ενώνει με απευθείας πτήσεις την Αθήνα με το Μόντρεαλ και το Τορόντο, που στο πικ της σεζόν θα γίνουν καθημερινές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments