Διεθνή

Μόσχα: “Πυρηνική” προειδοποίηση στη Δύση για κίνδυνο σύγκρουσης με το ΝΑΤΟ

Μόσχα: “Πυρηνική” προειδοποίηση στη Δύση για κίνδυνο σύγκρουσης με το ΝΑΤΟ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Μόσχα: "Η αυξανόμενη στρατιωτική υποστήριξη που χορηγείται στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσει σύγκρουση ανάμεσα στη Ρωσία και τη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ"

“Η αυξανόμενη στρατιωτική υποστήριξη που χορηγείται στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσει σύγκρουση ανάμεσα στη Ρωσία και τη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ”. Με αυτή τη φράση προειδοποίησε τη Δύση ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας, δήλωσε πως μια τέτοια σύγκρουση με το ΝΑΤΟ εμπεριέχει πάντα τον κίνδυνο να μετατραπεί σε πυρηνικό πόλεμο, καθώς έγινε γνωστό πως η Φινλανδία θα ανακοινώσει την ένταξη της συμμαχία.

«Το γεγονός ότι χώρες του ΝΑΤΟ διοχετεύουν όπλα στην Ουκρανία, εκπαιδεύουν στρατεύματα για να χρησιμοποιούν δυτικό εξοπλισμό, στέλνουν μισθοφόρους, καθώς και οι ασκήσεις χωρών της Συμμαχίας κοντά στα σύνορά μας αυξάνουν την πιθανότητα μιας άμεσης και ανοικτής σύγκρουσης ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Ρωσία», αναφέρει ο Μεντβέντεφ σε καταχώρισή του στην εφαρμογή Telegram.

«Μια τέτοια σύγκρουση εμπεριέχει πάντα τον κίνδυνο να μετατραπεί σε πλήρη πυρηνικό πόλεμο», δήλωσε ο Μεντβέντεφ. «Αυτό θα ήταν ένα καταστροφικό σενάριο για όλους».

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ είναι με διαφορά οι μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις στον κόσμο. Η Ρωσία διαθέτει 6.257 πυρηνικές κεφαλές ενώ οι τρεις πυρηνικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ -οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία- έχουν μαζί 6.065 πυρηνικές κεφαλές, σύμφωνα με τον οργανισμό Arms Control Association που έχει την έδρα του στην Ουάσινγκτον.

ΝΑΤΟ: Ανακοινώνει την ένταξη της η Φινλανδία

Την υποψηφιότητα ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα ανακοινώσουν Φινλανδός ο πρόεδρος Σάουλι Νιινίστε, αλλά και η πρωθυπουργός Σάνα Μαρίν.

Η ανακοίνωσή τους αναμένεται να είναι κοινή και θα γίνει περί τις 10:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με την προεδρία. Αναλυτές προεξοφλούν πως θα είναι υπέρ της ένταξης στο NATO.

Ο κ. Νιινίστε, τακτικός συνομιλητής του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν τα τελευταία χρόνια, όπως και η σοσιαλδημοκράτισσα κυρία Μαρίν, έχουν ήδη καταστήσει σαφές πως η Φινλανδία αποφάσισε να ενταχθεί στην Ατλαντική Συμμαχία μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments