Ελλάδα

Καπραβέλος: “Να δοθεί προτεραιότητα στην εξιχνίαση των δύο θανάτων”

Καπραβέλος: “Να δοθεί προτεραιότητα στην εξιχνίαση των δύο θανάτων”

Πηγή Φωτογραφίας: Iatronet, Eurokinissi

Καπραβέλος: O θάνατος των δύο μικρών παιδιών [7χρονος από ανακοπή και 3χρονη από το σύνδρομο καβασάκι] έχει φέρει έντονη ανησυχία στην ιατρική κοινότητα της Θεσσαλονίκης

O θάνατος των δύο μικρών παιδιών [7χρονος από ανακοπή και 3χρονη από το σύνδρομο καβασάκι] έχει φέρει έντονη ανησυχία στην ιατρική κοινότητα της Θεσσαλονίκης και όπως είναι λογικό αυτές οι ανεξήγητες απώλειες κρύβουν πολλά.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη ένα 7χρονο παιδί έχασε ξαφνικά τη ζωή του στα επείγοντα του νοσοκομείου «Ιπποκράτειο» στη Θεσσαλονίκη, ενώ λίγες μέρες πριν μια 3χρονη άφηνε την τελευταία πνοή της στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», μόλις λίγες ώρες μετά τη μεταφορά της από το «Ιπποκράτειο».

Ο διευθυντής ΕΣΥ της Β’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο «Γ. Παπανικολάου» μίλησε στην τηλεόραση της ΕΡΤ και εξήγησε ότι πίσω από τον ανεξήγητο θάνατο των δύο παιδιών μπορεί να κρύβονται πολλά αίτια.

Έσπευσε να διευκρινίσει πως οι δύο θάνατοι δεν σχετίζονται με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού: «Με έκπληξη βλέπω και εγώ τέτοιες θεωρίες. Είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα. Εμείς στις ΜΕΘ αυτό το κλινικό σύνδρομο της ανεπάρκειας πολλαπλών οργάνων, με πολύ μεγάλη θνητότητα, το βλέπουμε πολύ συχνά».

Σημείωσε ότι υπάρχουν πολλά αίτια που κρύβονται από πίσω και επισήμανε πως ένα λοιμώδες νόσημα οδηγεί σε κατάρρευση το ανοσοποιητικό σύστημα και σε ανεπάρκεια πολλαπλών οργάνων.

Τόνισε πως οι απαντήσεις αναμένονται από την Αθήνα: «Είναι τραγικό το γεγονός. Χρειάζονται απαντήσεις όμως με υπευθυνότητα. Και τα δύο νοσοκομεία, το Παπαγεωργίου και το Ιπποκράτειο έχουν πιθανότητες σε κάποιες διαγνώσεις όμως περιμένουν και τα μικροσκοπικά αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, τα οποία δυστυχώς η Θεσσαλονίκη τα στέλνει στην Αθήνα».

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση να δοθεί προτεραιότητα στη διενέργεια των σχετικών εξετάσεων για να σταματήσει η παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από τον ξαφνικό θάνατό τους: «Η έκκληση η δική μας, παρόλη την ευαισθησία του υπουργείου Υγείας είναι να δοθεί προτεραιότητα».

Πρόσθεσε, δε, ότι «όλη αυτή η υπόθεση είναι ένα τραγικό συμβάν που μπορεί να συμβεί ακόμα και σε υγιείς ανθρώπους. Το λοιμώδες αίτιο είναι το πιο συνηθισμένο, αλλά πρέπει να αποδειχθεί».

Τέλος, τόνισε ο κ. Καπραβέλος «δεν είναι συνηθισμένο δύο παιδιά να χάνουν τη ζωή τους. Τα ερωτήματα που έχουμε σαν ιατρική κοινότητα και σαν κοινωνία θα πρέπει να απαντηθούν, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, για να μη δώσουν λαβή σε τέτοιες θεωρίες που δεν έχουν καμία επιστημονική βάση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments